Mršić o suspendiranom Belleu: Bilo je vrijeme da mu netko stane na kraj!

Foto: Hina

PET je kola ostalo do kraja ovosezonskog izdanja HNL-a. U samom vrhu velikih neodumica nema. Dinamo je gotovo sigurno prvak, Rijeka je u prednosti nad Hajdukom za drugo mjesto, a Lokomotiva i Split vode borbu za četvrto, posljednje mjesto koje donosi Europu. Ipak, puno je zanimljivije na dnu ljestvice. Osijek, Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac, svi su još u igri za ostanak, ali i za ispadanje iz lige.

Mršić o protivniku u kvalifikacijama za Prvu HNL: Želim Slaven!

Taj rasplet posebno je zanimljiv trenutno drugoplasiranoj u drugoj HNL Cibaliji koja će, pod uvjetom da zadrži drugo mjesto, igrati dvije utakmice kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu. Koje su želje trenera Vinkovčana Stanka Mršića?

"Ja ne bih volio Hrvatski dragovoljac jer sam dugo bio trener Mladini, ostaje Slaven, jer sam za Osijek posebno vezan".

"Navijam da Osijek ostane u Prvoj ligi", poručio je Mršić.

"Igraju protiv Rijeke kod kuće, mišljenja sam da nije Rijeka nepobjediva. Dragovoljac isto ima težak raspored, Belupo na prvi pogled također, ali Istra ima puno poraza u zadnje vrijeme i sigurno će probati zaustaviti taj niz. Prvenstvo će biti neizvjesno sve do kraja".

"Belle nije bio ozbiljan"


Komentirao je i Mršić i situaciju u Splitu, klubu čije je kormilo napustio prije dva mjeseca, a koji je jučer iz momčadi udaljio neposlušnog Kamerunca Bellea. Podsjećamo, napadač Splita prvo je dobio žuti, a odmah zatim i crveni karton zbog svađanja sa sucem Bebekom. Predsjednik kluba Slaven Žužul donio je odluku da se Bellea suspendira do kraja sezone, a onda će zajedno sa stručnim stožerom odlučiti o njegovoj sudbini.

"Stalno sam upozoravao da nije ozbiljan momak. Doveo je klub u situaciju da odigra utakmicu sa dva crvena kartona. Ono čim bi se trebao baviti, ne bavi se i bilo je vrijeme da se postane iskren i pošten prema njemu, kad već on nije takav. Ima tu drugih igrača koji čekaju na red", rezolutan je bio Mršić koji bi volio da Crveni dohvate četvrto mjesto koje vodi u europske kvalifikacije.

"Imaju teško gostovanje u Zadru, iako smo prošli put pobijedili u Zadru dok sam još bio trener. Sigurno da je sve moguće. Zadar u zadnje vrijeme nije baš u nekoj formi. Osigurali su ostanak pa igraju s mlađim igračima pa igraju malo promjenjivo. Tu vidim šansu Splita da može nešto više napraviti. Iako ima još puno do kraja, odlučuju sami o svojoj sudbini. Lokomotiva je opet došla na jedan bod, možda bude Dinamo taj koji će odlučiti", zaključio je Mršić.

Pročitajte više