Nadal odbio igrati s Kyrgiosom zbog skandala s Donnom Vekić

Foto: Hina

PREMA tvrdnjama američkih i australskih tabloida, Rafael Nadal odbio je zaigrati u paru s Nickom Kyrgiosom u humanitarnom meču, a za sve je kriv skandal oko hrvatske tenisačice Donne Vekić.

Anonimni izvor otkrio je da je nekad najbolji igrač svijeta odbio zaigrati s Australcem, kojeg je vodstvo ATP-a kaznilo zbog neumjesnih komentara na račun hrvatske tenisačice tijekom meča s Wawrinkom u Montrealu, piše NYPost.

Podsjetimo, Kyrgios je tada Švicarcu dobacio da mu je njegov sunarodnjak Kokkanakis "pojebao" curu, misleći pritom na Vekić. Uslijedila je žestoka reakcija javnosti i medija, kao i ATP-a. Reagirali su i poznati tenisači među kojima i Nadal koji se javno okomio na Kyrgiosa.

"Ne razumijem zašto je to rekao. Nepotrebno. To nije tenis. Godine nisu izgovor. Radi se o poštovanju. Pogriješio je", rekao je nedavno Nadal.

Na turniru na Akademiji Johna McEnroea Nadal se trebao zaigrati u paru s Kyrgiosom, ali Amerikanci tvrde da je Španjolac odbio, nakon čega je zaigrao u singlu protiv Lleytona Hewitta, a McEnroe je s Kyrgiosom igrao protiv Patricka McEnroea i Jonasa Bjorkmana.

Kyrgios je nakon pobjede s McEnroem rekao: "Sada je sve to gotovo. Svi smo nastavili dalje. Igram stvarno dobar tenis. To je dio puta. Ne mislim da je itko bio savršen sa 20 godina. Nije to bilo najbolje što sam napravio, ali naučio sam nešto i sazrijevam svakog dana".

Pročitajte više