Najava borbe Lesnar - Emelianenko raspametila ljubitelje borilačkih sportova

NAJPOZNATIJI svjetski forum za borilačke sportove "The Underground" je doslovce eksplodirao kada je predsjednik UFC-a, Dana White, jučer odaslao poruku iz koje se može iščitati da je njegova promocija zainteresirana za organiziranje borbe koja bi vjerojatno premašila sve rekorde dosadašnje PPV povijesti. Radi se, dakako, o okršaju dva umirovljenika - bivšeg UFC-ovog prvaka Brocka Lesnara i ponajboljeg borca svih vremena, Fedora Emelianenka.

Sve je počelo postom jednog člana foruma koji je poslao upit "Može li White organizirati meč Brocka i Fedora?" dodavši objašnjenje da bi se radilo o daleko najvećoj borbi u povijesti UFC-a. Prijedlog je bio da se na istom eventu vrati GSP, ali i da se organizira okršaj Gine Carano i Ronde Rousey.

Tu je prepisku očito pročitao sam White koji je vrlo brzo odgovorio:

"Je li ovo borba koju želite vidjeti? Proširite ovu temu dalje i pitajte ostale fanove je li ovo borba koju žele?"

Kao što smo naglasili na početku, forum je vrlo brzo doslovce eksplodirao jer je više od 1000 ljudi u samo sat vremena oduševljeno klicalo ovakvoj inicijativi čelnog čovjeka UFC-a.

"Naravno da želimo vidjeti ovu borbu. Možda se Dana šalio, no ako u njegovom pitanju ima i trunkica ozbiljnosti, ovo bi bilo sjajno", poručio je jedan od UFC fanova.

Racionalno objašnjenje ovog možebitnog preokreta u stavu Dane Whitea je svojevrsna kriza u koju je posljednjih mjeseci upao UFC. Slaba prodaja PPV-a, ucjene boraca i na kraju presedan u obliku otkazivanja UFC-a 151, očito su nagnali UFC da razmisli i o organiziranju jednog "blockbustera" za šire mase koji bi ih vratio na pravi kolosijek i koji bi, budimo iskreni, napunio kasu najjače svjetske MMA promocije. White je, očito, shvatio da je pomak prema mainstreamu i organiziranje ovakvih dvoboja imperativ, ako žele zadržati rast i popularnost koju su do sada imali.

Nema sumnje da će fanovi s oduševljenjem prihvatiti ovu promjenu. Pitanje je samo što će na sve reći Fedor i njegov menadžer "Vadummy".

Pročitajte više