Napoli preokrenuo nezasluženo vodstvo Chelsea u vatrometu na vatrenom San Paolu

NAKON jedne od najzanimljivijih i najuzbudljivijih utakmica u Ligi prvaka ove sezone, Napoli na uzvrat osmine finala u London odlazi s dva gola viška (3:1).

Obrane su lošiji dijelovi obje ekipe, ali Lavezzi i Cavani neusporedivo su opasniji od Drogbe i Sturridgea

Prednost je to koja nikako ne jamči prolazak, ali u dvoboju momčadi prilično "rupičastih" obrana, večeras su propuste Campagnara, Cannavara i Aronice, zasjenile njihove fanatične intervencije i doslovno bacanja na glavu, kako bi spasili golove pred Drogbom i Sturridgeom.

Jedino pitanje je bilo: Koliko ćemo golova vidjeti u Napulju?

S druge strane, fenomenalni Lavezzi i Cavani su potpuno ismijali Cahilla i Luiza. Četrdesetak milijuna funti plaćeni centralni braniči vrijedili su Chelseaju manje nego "jedna noga" kapetana Terryja, koji je neposredno prije utakmice objavio da zbog teže ozljede koljena, ipak neće povesti demoraliziranu i neuspješnu momčad (peti u Premiershipu), koja je u svađi s trenerom, u središte "Lavlje jazbine", kako su engleski novinari nazvali napuljski San Paolo.

Villas-Boas pomogao Napoliju

Od početka dvoboja vidjelo se kako je jedino pitanje s koliko (puno) golova će završiti ova utakmica. Domaćini su se naravno uzdali u svoj trozubac Hamšik - Lavezzi - Cavani, dok je gostujućem treneru Andreu Villasu Boasu problem bila ozljeda kapetana Terryja, ali je i sam "pomogao" domaćinima postavljanjem Bosingwe na lijevi bok (Cole je navodno nespreman), te posjedanjem Lamparda i Essiena na klupu, iako je njihovo iskustvo bilo pravi "must have" na najvrućem terenu u Europi.

Lavezzi i Cavani su krenuli s teroriziranjem posljednjeg reda gostiju od samog starta, a Čech je već u desetoj minuti spasio čisti gol nakon Cavanijevog pokušaja. Još kad se Bosingwa ozlijedio, a zamijenio ga vidno nepripremljeni Cole, pored kojeg su Maggio i Lavezzi prolazili kao na promenadi, činilo se da Chelseaju nema spasa.


U jeku napada domaćih, u 27. minuti, u vodstva dolaze gosti. Pogriješio je kapetan domaćih Paolo Cannavaro. Loše je zahvatio loptu, koja je pala točno pred Juana Matu, koji je udarcem iz blizine bez problema svladao Morgana De Sanctisa.Ipak, već do kraja poluvremena, Napoli je napravio preokret. Ezequiel Lavezzi je vrlo preciznim udarcem u kut matirao Čecha u 39. minuti.

Svaka minuta - jedna stopostotna prilika

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, domaćini su poveli. Inler je ubacio loptu s desne strane koja je odskočila od trave, a onda ju je pored Branislava Ivanovića i Garyja Cahilla dočekao Edinson Cavani i ramenom je ugurao u mrežu! Bio je to njegov peti gol u LP ove sezone.

U 55. minuti, Lavezzi je promašio čistu šansu, ali je 10 minuta kasnije zabio svoj drugi gol na utakmici, ujedno i drugi u cijelom natjecanju ove sezone. Luiz je žalio ispucati loptu, ali je napucao Cavanija, kojem je Čech istrčao na udarac, a Urugvajac je nesebično proigrao Lavezzija koji je zabio u praznu mrežu.

Cole niknuo iz zemlje i spasio da Napoli već sad ne prođe dalje

Napoli je poveo 3:1, baš dok je Chelsea napadao. Gosti su nastavili u ofenzivnom stilu, otvarajući domaćinu dosta prostora za kontre. Villas-Boas 20 minuta prije kraja očajnički pokušava smanjiti zaostatak pred revanš - iz igre izvlači očajne Maloudu i Meirelesa, a na teren šalje one koji su tamo trebali biti od početka - Lamparda i Essiena.


U 80. minuti, Napoli je umalo zabio i četvrti gol, s kojim bi stigao na milimetar od četvrtfinala. No, siguran pogodak nakon udarca Maggia spriječio je Cole koje izbio loptu s gol-crte.

Liga prvaka, prva utakmica osmine finala:

Napoli - Chelsea 3:1 (Lavezzi 39, 65, Cavani 45+2 / Mata 27)

Sastavi:

NAPOLI

De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Zuniga - Hamšik - Lavezzi, Cavani

CHELSEA

Čech; Ivanović, Cahill, Luiz, Bosingwa - Ramires, Meireles, Malouda - Sturridge, Drogba, Mata

Pročitajte više