Nećak Sušić: Zaslužio sam poziv jer je Hajduk veliki klub

Foto: Hina

SAFET SUŠIĆ je jučerašnjim pozivanjem nećaka Tina Svena Sušića u kadar za Mundial izazvao mnogo reakcija, uglavnom kritika na račun tog poteza. Izbornik BiH reprezentacije ironično je prokomentirao kako je Tino Sven pozvan zbog "prezimena", a ubrzo je stigla i reakcija samog veznjaka Hajduka.

"Presretan sam što sam dobio poziv. Imao sam problema sa zdravljem pa sam mislio da neću biti pozvan, ali u zadnjim utakmicama sam se vratio", iskren je bio Sušić junior, kojeg ne iznenađuje količina kritika zbog njegovog uvrštenja na popis reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

"U reprezentaciji sam dobro primljen"

"Navikao sam da će ljudi pisati da sam nećak, ponižavati me. Više me to ne smeta. U reprezentaciji je dobra atmosfera, svi su me dobro primili", nastavio je, uz obrazloženje zašto je njegov poziv ispravan.

"Smatram da sam zaslužio poziv u reprezentaciju jer igram u Hajduku koji je velik klub i ima veliko ime. Prvi dio sezone sam igrao puno bolje nego ovaj drugi dio. Imao sam problema s disanjem, ali vratio sam se. Mislim da mogu igrati još puno bolje."

Težak posao nametanja u veznom redu

I sam je svjestan da će poziv na reprezentativnim pripremama morati opravdati znatno boljom izvedbama no što ih je prikazivao u 2014. godini, no priliku će imati i ranije, u posljednje dvije utakmice prvenstva može u dresu Hajduka pokazati ono što je očito očaralo Safeta Sušića.

"Bit će teško. U veznom redu su baš dobri igrači, ali dat ću sve od sebe da se nametnem tijekom priprema."

Ukratko je analizirao klupsku situaciju nakon jednog osvojenog boda u posljednja četiri prvenstvena susreta: "Upali smo u malu krizu i moramo navijačima vratiti dobrim igrama."

Vršajević se nada udarnom sastavu i odlasku iz Hajduka

Mnogo manje "bure" zbog poziva u BiH reprezentaciju bilo je oko Avdije Vršajevića, standardnog desnog bočnog splitskih Bijelih. "Sigurno da sam presretan što sam na spisku igrača koji putuju na pripreme za Brazil. To ne doživi svatko. Sad slijedi period nametanja da dobijem koju minutu.

"Među igračima unutar reprezentacije je poseban odnos, jak smo kolektiv, idemo se predstaviti u najboljem svjetlu", izjavio je Avdija.

Njegova realnost je i mjesto u udarnom sastavu Zmajeva, koje je imao u većem dijelu kvalifikacija, no nije pretplaćen na njega: "Slijedi novo nametanje, moram pokazati što znam. Igrao sam nekoliko utakmica u kvalifikacijama, opravdao izbornikovo povjerenje. Danas nema laganih protivnika, sigurno da je favorit naše skupine Argentina, ali imamo i mi kvalitetu da prođemo dalje."

Za razliku od Sušića, koji je najavio ostanak u Splitu i nakon ljeta, Vršajevićeva realnost je odlazak za vrijeme prijelaznog roka. "Čeka me rad, još dvije utakmice u prvenstvu i prilika da se što bolje predstavim na SP, a onda i da pomognem Hajduku kroz transfer", potvrdio je i sam branič takva očekivanja.
 

Pročitajte više