Nigerija stigla do prve pobjede na SP-u od 1998.: "Prolaz u osminu finala nikada nije bio upitan"

Foto: Hina

BOSNA I HERCEGOVINA propustila je svoju šansu. U svom prvom povijesnom nastupu na nekom svjetskom prvenstvu, BiH neće igrati u osmini finala. Igrači Safeta Sušića sinoć su izgubili od Nigerije 1:0, a tko zna kako bi susret završio da pomoćni sudac nije poništio čisti pogodak Edina Džeke u 20. minuti utakmice.

"U Africi vas svi otpišu"

I dok BIH tuguje zbog krađe, nigerijski izbornik tvrdi kako prolaz Nigerije u drugi krug nikada nije bio upitan. Navijači su se posebno zabrinuli nakon remija s Iranom.

"Znao sam da ćemo proći. Tako vam je to u Africi. Tamo vas odmah otpišu. Svi su pomislili da sam sa sobom poveo hrpu anonimusa i da smo bod protiv Irana izvukli na sreću. Evo, pogledajte Argentince! Što bi bilo da nemaju Lionela Messija?", rekao je Stephen Keshi.

Nigerija je protiv BiH upisala prvu pobjedu na SP-u od 1998. godine.

"Sretan sam. Ne samo zbog nas, nego i zbog Gane. Moji igrači su pokazali da su bolja momčad, igrali smo odlično. Nije bilo lako, ali igrači su bili disciplinirani i nadam se da će tako i ostati", poručio je Keshi, dok je jedini strijelac na utakmici Peter Odemwingie za kraj nadodao:

"Ovo su tri najteža boda koja sam osvojio u karijeri. Presretan sam zbog Nigerije, zbog naših navijača i ekipe. Dugo smo čekali na ovu pobjedu".

U idućem kolu Nigerija igra protiv Argentine, dok se BiH oprašta od SP-a utakmicom protiv Irana.
 

Pročitajte više