Norveški izbornik o Hrvatskoj: Bolja je od Engleske i jedan od favorita Eura!



EGIL OLSEN, osebujni trener poznatiji pod nadimkom Drillo, legenda je norveškog nogometa, koja je opskurnu nogometnu naciju dovela do drugog mjesta Fifine ljestvice, dva SP-a i pobjeda nad Brazilom i Njemačkom.

Bilić pred Norvešku: Radije bi poraz uz odličnu igru, nego pobjedu s igrom ispod razine

Nekadašnjem istaknutom članu Norveške komunističke partije, 2009. je počeo drugi mandat (prvi od 1990. do 1998.) na klupi zemlje za koju je nastupao kao igrač. Iz igračkih dana potiče i njegov nadimak, jer bio je odličan dribler.

Kao trener pak, sve temelji na obrani i sustavu 4-5-1, dok se u napadu pouzdaje u kontre. Upravo je tom taktikom prije tjedan dana dočekao Englesku na istom mjestu gdje će igrati i protiv Hrvatske - stadionu Ullevaal u Oslu. Golom Ashleya Younga Englezi su slavili pred 21 tisućom gledatelja.

Nakon što je minimalno poražen od Hodgsonove selekcije, a prije susreta s Bilićevom, Drillo je izjavio kako ga s Hrvatskom čeka puno teži posao nego protiv Engleske.

"Hrvatska je trenutno bolja od Engleske. Gledao sam ih prošli petak protiv Estonije, koju su razbili iako su igrali bez najboljih igrača" povjerio se norveškim novinarima u bazi reprezentacije, hotelu Bristol u Oslu.


Tamošnje kolege su ga upozorile da će Hrvatska večeras vjerojatno od početka igrati bez Modrića, Rakitića i Kranjčara, ali to ga nije previše impersioniralo:

"Još gore za nas. Svaki hrvatski igrač koji nastupi u Oslu igrat će najbolje što može, jer želit će na zadnjoj provjeri prije Eura uvjeriti izbornika da zaslužuje igrati na EP-u."

Na pitanje koji su favoriti predstojećeg Eura, Olsen je odgovorio: "Nemam kristalnu kuglu da to mogu sigurno reći. Nekoliko je momčadi koje mogu osvojiti naslov, a Hrvatska je sigurno jedna od njih.", dodatno je Drillo komplimentirao našoj reprezentaciji i tako pokazao da se slaže sa svojim izabranicima, koji su također biranim riječima govorili o Hrvatskoj.

Pročitajte više