Novi poraz Medvjeda: Salavat minimalno slavio u Ledenoj

Foto: HINA

MEDVEŠČAK je u Domu sportova ugostio jednu od vrhunskih KHL ekipa. Salavat je s dvije pobjede u osam zadnjih odigranih utakmica u Zagreb došao u velikoj krizi. Također, momčad iz Ufe nastupila je bez svog najboljeg igrača, napadača Aleksandera Burmistrova. No, s povratnikom Teemuom Hartikainenom, gosti su još uvijek djelovali opasno i slavili s 1:0, piše KHL.hr
 

Mark Dekanich branio je vrata 'medvjeda', dok je s druge strane stajao talentirani Andrej Vasilevski, 19. pick na draftu Tampa Bay Lightninga 2012. godine. Medveščak je na početku dvoboja djelovao kao momčad s više energije, ali je također imponirala mirnoća kojom su igrači iz Ufe zadržavali posjed paka. Više posla imao je Vasilevski, ali mladi je vratar zaustavio svu gumu upućenu u okvir gola Salavata u prvoj trećini. Na kraju prve, nakon dva isključenja zaredom, Dmitri Makarov donio je vodstvo gostima na 5 na 3 powerplay, a igra s igračem gostiju još jednom se ove sezone pokazala u najboljem izdanju. 'Medvjedi' su svoju prvu powerplay priliku imali 35 sekundi prije kraja trećine, ali za nešto više morali su čekati početak druge.

Nisu zabili, a Salavat je odmah nakon toga imao novu šansu s igračem više koju je uzrokovala pogrešna izmjena 'medvjeda'. 'Penalty kill' je tad bio na visini zadatka. Gosti su nastavili držati posjed paka i neutralizirati Medveščak u defenzivnoj zoni. Stanje se nije promijenilo niti nakon još jedne šanse s igračem više, koja samo ponudila više energije gostima nakon što domaćin nije uspio zabiti. Salavat je igrao s više želje, osvajao bitke na bandi, bio prvi na slobodnim pakovima, njihove palice i tijela uvijek su bila na pravom mjestu.

 
'Medvjedi' su i treću trećinu počeli s igračem više, no bilo je očito kako večeras nije njihova noć. Čak i kada je Dekanich maestralno zaustavio bijeg Igora Mirnova nije se činilo kako mogu nešto značajnije napraviti u ovom ogledu. Veći dio utakmice zagrebačka se momčad mučila stvoriti kvalitetne šanse pet na pet, a nedostajalo je organiziranog pritiska u ofenzivnoj zoni. To je bila priča koja se razvijala i kroz završnu trećinu. Nakon večeri koja je uglavnom protekla u znaku Baškirskog heroja, navijači Medveščaka nadaju se kako će dvoboj protiv Sibira ponuditi drugačiji rasplet. Salavatu sve čestitke, zbog svakog blokiranog šuta i osvojenog paka.

Pročitajte više