Osječani nakon dvije vezane pobjede gostuju kod oslabljene Istre 1961

Foto: Hina

SEDMO kolo Prve HNL otvaraju Istra 1961 i Osijek na stadionu Aldo Drosina u Puli, susret je to dvije momčad iz sredine poretka, jedni i drugi su u dosadašnjih šest susreta prikupili po sedam bodova.
 
Osječani kod Pamićeve momčadi dolaze nakon pobjede protiv Hajduka, moraju pokazati da to nije bila slučajnosti, a eventualnim novim uspjehom spojili bi tri pobjede u nizu. Domaćini, pak, traže drugu domaću pobjedu u sezoni, nakon što su prije dva tjedna bili bolji od Lokomotive.
 
Najveća snaga Istre je napadač Dejan Radonjić, koji se od povratka iz Dinama u samo par susreta pokazao kao veliko pojačanje. Zabio je pritom i tri pogotka te izazvao interes stranih klubova, a u Puli se nadaju da neće nigdje otići barem do zime.
 
"Bez obzira na to tko zaigrao, uvjeren sam da će dečki pokazati karakter i da ćemo uspjeti uzeti tri boda u današnjem susretu. Pobjeda bi nam puno značila uoči prvenstvene stanke", rekao je pred ovaj ogled trener Istre Igor Pamić.
 
Pamić bez petorice, Rukavini se vraća dvojac prvotimaca
 
On na ovom susretu zbog ozljeda na raspolaganju neće imati Franjića, Pamića, Ivančića, Vučka i Blagojevića, među njima su neki od standardnih prvotimaca. Osijek stiže bez problema s igračkim kadrom i pun samopouzdanja nakon rušenja Zagreba i Hajduka, a kadru su opet opravljeni Tomislav Šorša i Mile Škorić, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona.
 
"Imamo svoje želje i planove koje ćemo nastojati ostvariti, a pobjeda bi bila iznimno vrijedan rezultat za nastavak natjecanja. Podigli smo formu, sve je više dobrih stvari u našoj igri i vjerujem da ćemo biti dobri i u večerašnjem susretu", najava je utakmice od strane trenera Osijeka Tomislava Rukavine.
 
Očekivani sastavi:
 
Istra 1961: Brkić - Pavlović, Graf, Woon, Heister - Obšivač, Matoš - Huseinbašić, Špehar, Tomić - Radonjić

Osijek: Mikulić - Matas, Jonjić, Novaković, B. Barišić - Kurtović - Šorša, Mišić, Škorić - Mešanović, J. Barišić
 

 

 

Pročitajte više