Ozlijeđeni Barzagli ostaje na Euru, De Rossi protiv Španjolske "glumi" braniča

NEDJELJA utakmica Španjolske i Italije otvorit će Euro u skupini C u kojoj su još Hrvatska i Irska. 

Prije te utakmice izbornik Italije Cesare Prandelli je imao mnogo problema oko sastavljanja momčadi zbog učestalih ozljeda, ali i kladioničarske afere koja je buknula.

Andrea Barzagli je jedan od igrača koji je otpao zbog ozljede na startu Eura, Domenico Criscito vraćen je kući jer je osumnjičen za namještanje, a svi mediji i sami igrači, su najavljivali da će veznjak Daniele De Rossi zaigrati u obrani. I sam igrač Rome je to najavio:

"99.9 posto sam spreman igrati u obrani. Trebao bih biti određena spona između obrane i veznog reda. Mislim, veznjak sam u duši, ali u ovakvoj kritičnoj situaciji sam spreman zaigrati bilo gdje", rekao je De Rossi.

Barzagli unatoč ozljedi ostao s "azzurrima"

Andrea Barzagli ostat će u kadru talijanske reprezentacije, objavio je liječnik talijanske reprezentacije Enrico Castellacci.

Barzaglija se medijski otpisivalo od nastupa na Euru zbog ozljede lista, te mu se zbog iste predviđalo do 20 dana pauze. Prandelli je nazvao braniča Cagliarija Davidea Astorija i alarmirao ga da skrati odmor u Miamiju jer bi mogao uskočiti umjesto Barzaglija. No, to se neće dogoditi.

"Nakon nekih medicinskih testova primjetili smo zamjetno poboljšanje vezano uz Barzaglijevu ozljedu. Zbog toga ga je izbornik Cesare Prandelli odlučio zadržati u momčadi u nadi da će barem biti u stanju odigrati treću utakmicu u skupini", komentirao je Castellacci.

Talijani Euro otvaraju protiv Španjolske u nedjelju, u 2. kolu 14. lipnja snage će odmjeriti protiv Hrvatske, dok je treće kolo protiv Irske na rasporedu 18. lipnja.

Pročitajte više