Paladino: Još smo uvijek u značajnim problemima, iako se lakše diše

Foto: Dugandžić / Cropix

NADZORNI odbor Hajduka danas je održao sjednicu i sastanak s navijačima. Nakon ukupno šest sati rasprava pred novinare se pojavio Josip Paladino.

"Sjednica je bila posvećena analitici pripremnog. Uprava je dala svoje izvješće o trenutnim zbivanjima i problemima, od financija do organizacijskih problema. Imali smo sastanak s Krstičevićem i Krešićem", rekao je Paladino.

"Još smo uvijek u problemima, samo nivo se razlikuje. Naš nivo problema je sada sigurno manji nego prije, ali još uvijek je značajan. No tko danas nema problema? Mi smo priveli ovu prošlu polusezonu relativno uspješno kraju. Na drugom smo mjestu i borimo se za Kup, to nas čini sretnima ali nije nikakva obaveza. Jedna sloboda i neopterećenost je cijeloj momčadi dala više mira da mogu dati više od sebe. Ove nije godina rezultata i obaveza", dodao je.

Jedan od gorućih problema je ispunjavanje UEFA-inog financijskog fair playa.

"Mi imamo do 31. ožujka do tog vremena platiti plaće igračima, radnoj zajednici, teško je reći koliki je točno iznos, ne mogu u dlaku kazati.. Nije lako, biti će jako teško, znamo kako zatvoriti jedan veći dio toga, ali ima jedan manji dio koji još moramo osigurati. Imamo još malo više od mjesec i pol dana do tog termina i nadam se da ćemo osigurati potrebna sredstva", spremno će.

"Važno je još nešto što se tiče UEFA-e, oni će monitorirati utakmicu s Dinamo, to nas stavlja pred jedno veliko pitanje. Tehnološki će izanalizirati stadion, ali provest će i monitoring ponašanja navijača. Mi smo platili velike kazne prošle godine. Prijete nam suspenzije, kazne i u konačnici igranje bez publike", za kraj će.

Pročitajte više