Pamić: Na Kamerun moramo jurnuti od početka, usprkos uvjetima

Foto: Hina

ODBROJAVAJU se sati do druge utakmice Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu. U srcu Amazone sutra u ponoć u Manausu igraju protiv Kameruna.

U vatreni stroj vraćaju se nedovoljno oporavljeni Luka Modrić i zaliječeni Danijel Pranjić. Iako ima stručnjaka koji misle da je to rizik, trener Istre Igor Pamić smatra da se riskira samo onda kad je to potrebno, a utakmica s Kamerunom je nama finale.

"Prvenstvo je jako kratko, imamo još samo dvije utakmice i vremena za kalkulacije nema, a uvjeren sam da i Luka i Pranja znaju i mogu procijeniti i da kao osobe neće sebe stavljati ispred reprezentacije - u to sam uvjeren. Siguran sam da je Kovač pričao s obojicom i uvjeren sam da će oni čim istrče, automatski moći i odigrati tu utakmicu. Ne vjerujem da bi izbornik ušao u rizik, a to mislim i za igrače", rekao je Pamić.

Iako nikad nije kao igrač igrao u takvim uvjetima, Pamić smatra da će Kovačeva Hrvatska, za koju kaže da je odlično odigrala protiv Brazila, sutra biti bolja reprezezentacija. "Klimatski uvjeti su teški za gledanje utakmice, a kamoli za igranje na, kako se predviđa, 28 stupnjeva i oko 85 posto vlage", istaknuo je Pamić i dodao:

"Nemojmo smetnuti s uma da, iako je Kamerun naviknut na ovakve uvjete, neće mu biti jednostavno. Mi imamo samopouzdanje, bez obzira na poraz, a Kamerun nema niti to. Vidim kod Kameruna dosta problema u i oko reprezentacije, ali to nas ne smije zaslijepiti već se moramo držati strogo onoga što mi možemo. Bez obzira na tu vlažnost, uvjerenja sam da ćemo biti na nivou", istaknuo je Pamić.

Engleska i Italija su na istom stadionu počeli utakmicu usporenim tempom. "Naš start ne smije biti takav", upozorio Pamić.

"Vjerojatno su se i jedni i drugi u početku prepali uvjeta. Ja baš ne bih volio da mi u posljednjih pola sata idemo s negativnim rezultatom, a to je u ovom slučaju i neriješeno. Smatram da bi Hrvatska trebala prije jurnuti, dok ima snage i moći, a to znači da ćemo biti ofenzivnije orijentirani i da pokušamo utakmicu dovesti u mirnije vode prije samog kraja", upozorio je još jednom Pamić.

"Bilo bi idealno kad bi Brazil pobijedio bar s dva razlike Meksiko, a da mi pobijedimo s jednim razlike Kamerun, nama je onda dovoljan i bod u trećem kolu protiv Meksika. Puno je kalkulacija i današnja je utakmica vrlo bitna za krajnji ishod",  zaključio je za kraj Pamić.
 

Pročitajte više