Pašalić dvaput zapalio Poljud: Hajduk srušio Dinamo u prvom derbiju sezone!

Foto: Duje Klarić, Vladimir Dugandžić, Jakov Prkić / Cropix

HAJDUK je pred punim tribinama Poljuda sa 2:0 porazio Dinamo u prvom derbiju sezone. Pašalić je zabio oba pogotka u drugom poluvremenu na oduševljenje prepunih tribina.

Više od dvije godine Split je čekao pobjedu nad "modrima", a ona je stigla u idealnom trenutku, da prvenstvo ostane zanimljivo barem do Božića. Pobjedom se Hajduk primakao vodećem Dinamu na samo bod zaostatka.

Užarenu atmosferu na tribinama, igrači na terenu nisu pratili u prvom poluvremenu utakmice. Malo je bilo pravih prilika, Sušić i Beqiraj pucali su preko gola, a Milović i Soudani u ruke golmanima. U 35. minuti najljepšu akciju kreirali su Soudani i Pamić, Alžirac je petom uposlio svog suigrača koji je sa 12 metara pucao u Kalinića.


Navijači nisu niti minute odmarali grla, bodrili su svoje momčadi bučno, a na trenutke prekidali porukama HNS-u, Mamiću, Baldasaru i jedni drugima.

Hajduk je od početka pritisnuo Dinamo, a tako je otvorio i drugo poluvrijeme. Već nakon četiri minute "Bili" su pogodili za 1:0! Haris Bukva je u svom debiju za Hajduk nabacio iz kornera, a Mario Pašalić zabio za vodstvo. Napeto je bilo i tri minute kasnije kada je Bukva zatresao stativu, ali već je sudac pokazao zaleđe.

Branko Ivanković priželjkivao je ljepši povratnički debi. Pokušao je izmjenama promijeniti odnos snaga, u vatru je gurnuo Halilovića, a u 69. minuti domaći su povisili. Još jednom je Bukva asistirao, a Pašalić donio 2:0 i pokupio ovacije Poljuda.

Navijači Dinama su teren zasuli bakljama, utakmica je nakratko prekinuta, a onda je Tudor odlučio zatvoriti utakmicu.

Dinamo je stvorio tek jednu veliku priliku u 77. minuti kada je Čop pucao preko gola i "modri" su potpisali poraz.

Hajduk - Dinamo 2:0

Hajduk: Kalinić - Milović, Mikanović, Jozinović, Maloča - Sušić, Pašalić - Iluridze, Bukva, Kouassi - Maglica

Dinamo: Sandomierski - Pinto, Šimunić, Šimunović, Lima - Ademi, Sammir, Pamić - Fernandes, Soudani - Beqiraj

Pročitajte više