Peđa Mijatović: Real mora zaustaviti Pirla, on je Juventusov Modrić

Foto: Screeshot Cope

REAL i Juventus odigrali su kroz povijest brojne velike mečeve, no vjerojatno je najslavniji onaj u finalu Lige prvaka 1998. u Amsterdamu.
 
Premda je Juventus predvođen velikim Zidaneom bio favorit, Real je slavio 1:0, a jedini pogodak vrijedan sedme titule prvaka Europe za kraljevski klub postigao je Predrag Mijatović.
 
Upravo je Mijatović za španjolske medije analizirao večerašnji dvoboj, a kao najveći hendikep svoje bivše momčadi istaknuo je izostanak Luke Modrića.
 
''Bez ikakve dvojbe bit će to jako težak dvoboj i uvjeren sam da finalista nećemo znati nakon prve utakmice. Možda Juventus i nije na onoj razini na kojoj je bio prije desetak godina, no nemojmo se zavaravati, Talijani su majstori igranja na rezultat" 
 
Juve je majstor igranja na rezultat
 
"Juventus je momčad koja zna igrati ovakve utakmice. Ako im treba 0:0 itekako će biti sposobni doći do tog rezultata. Takav nogomet možda i nije najljepši, no važan je rezultat, a tu su majstori. S druge strane, nikako ne smijete podcijeniti momčad koja ima jednog Buffona, Teveza, Pirla ili Pogbu. Odlična su ekipa i krasi ih strašan momčadski duh. Također, već su napravili ogromnu stvar ulaskom u polufinale i protiv Reala će igrati bez imperativa.'', rekao je Mijatović i posebno istaknuo jedno ime u momčadi ''Stare dame'':
 
''Andrea Pirlo! On je mozak Juventusa, on za Torineze znači ono što Luka Modrić znači za Real. Ako ga zaustave, obavit će veliki dio posla"
 
Šteta zbog Luke, on je uz Ronalda ključni igrač Reala
 
Real mora igrati bez ozlijeđenog Luke Modrića, a Crnogorac upravo taj hendikep ističe kao najveći problem kraljevskog kluba:
 
''Velika je šteta što Luka neće moći igrati. Za mene je on, odmah iza Ronalda, prvo ime Reala i velik je udarac za momčad što ga neće biti. Njegova prisutnost na terenu čini sve ostale boljima. Ipak, dobra je stvar što se oporavio Gareth Bale.''
 
Za kraj, Mijatović se prisjetio slavnog amsterdamskog finala:
 
"Prošlo je dosta godina, ali ta je utakmica je na mene ostavila jako dubok trag i sjećat ću je se do kraja života.''
 

Pročitajte više