Pellegrini nakon osvajanja naslova prvaka Engleske: Ovo je tek početak

Foto: Guliver Imahes/Getty Images

MANCHESTER CITY novi je prvak Engleske. Momčad Manuela Pellegrinija nije se poskliznula u utakmici protiv West Hama, te je golovima Nasrija i Kompanyja stigla do pobjede u posljednjem kolu Premiershipa. Njihovi glavni konkurenti u borbi za naslov, igrači Liverpoola, nadali su se da će West Ham napraviti čudo na Etihadu, ali do toga nije došlo. Cityju je bio dovoljan i bod za osvajanje četvrtog naslova u povijesti kluba, a oni su sukladno najavama svog trenera uzeli sva tri.

"Svi smo uživali u ovoj sezoni"

Pod vodstvom Roberta Mancinija, City je prošlu sezonu završio na drugom mjestu s 11 bodova zaostatka, ali dolaskom Pellegrinija stvari su se počele mijenjati na bolje.


"Nije bilo lako", prisjetio se Pellegrini nakon utakmice.

"Prvo smo morali promijeniti stil igre. Moje ekipe igraju malo drugačije i bilo mi je vrlo bitno da igrači steknu povjerenje u mene i moje ideje. Da nismo osvojili titulu, vjerojatno bih vam rekao da nema veze jer ovo je, ipak, moja prva sezona u Cityju. Međutim, drago mi je da vam se ne moram opravdavati. Vjerujem da su u ovoj sezoni uživali svi; od navijača pa sve do igrača", rekao je trener Cityja, koji je najavio nove pohode sljedeće sezone.

"Ovaj klub zaslužuje više"

"Velike momčadi ne mogu biti zadovoljne samo s jednom titulom. To moram naglasiti. Malo ćemo slaviti, ali odmah početkom tjedna krećemo s pripremama za iduću sezonu. Ovaj klub zaslužuje još titula i medalja", rekao je Pellegrini.

Pročitajte više