Pet lobija, pet kandidata: Tko će biti novi izbornik Srbije?



NAKON što je zbog neizborenog odlaska Srbije na Europsko prvenstvo, koje se ove godine igra u Poljskoj i Ukrajini, Vladimir Petrović smijenjen, klupa Orlova ostala je upražnjena do danas.
 
Upravo ovih dana se vode lobističke utakmice čelnika srpskog nogometa koji imaju nekoliko kandidata za nasljednika popularnog Pižona. Zanimljivo je i to, kako prenosi Sportski žurnal, kako nitko od kandidata koji se spominju nema deklarativnu podršku Nogometnog saveza Srbije, novinara, trenera i ostatka javnosti.

Karadžić podupire Sinišu Mihajlovića

Predsjednik krovne nogometne organizacije u Srbiji Tomislav Karadžić stava je kako bi najbolje rješenje za klupu Srbije bio Siniša Mihajlović. Ovaj proslavljeni igrač Crvene Zvezde, Rome, Sampdorije, Lazija i Intera od nedavno je bez posla nakon što je otpušten s klupe Fiorentine. Prije Viola vodio je Cataniju i Bolognu te je bio asistent Manciniju na klupi Intera.

"To će biti osoba koja dobije povjerenje 80 članova skupštine. Ne bi bilo dobro da novi čelnik bude bilo tko. Želim da to bude neko s vizijom" rekao je Karadžić.

Predsjednik Partizana za Tumbakovića
 
Dragan Đurić, predsjednik četverostrukog uzastopnog prvaka Srbije Partizana javno je stao iza bivšeg igrača i trenera tog kluba Ljubiše Tumbakovića. Tumbaković je jedan od najtrofejnijih trenera kluba iz Humske te je u devet godina, koliko je proveo u Partizanu za dva mandata, osvojio čak šest titula prvaka.

"Mislim da nasljednik Vladimira Petrovića mora biti Ljubiša Tumbaković. Stojim iza svojih riječi i siguran sam da bi uspio vratiti ugled našoj seniorskoj reprezentaciji. To kažem jer je Tumba čovjek i trener s velikim autoritetom", izjavio je nedavno Đurić.

U kombinaciji za klupu još Rajevac, Jovanović i Ćurčić

Bivši predsjednik saveza, koji još uvijek ima utjecaja u srpskom nogometu, kao nasljednika Vladimira Petrovića volio bi vidjeti Ivana Jovanovića. Ovaj trener je od APOEL-a iz Nicosije napravio pravo čudo te ga doveo do četvrtfinala Lige prvaka gdje igraju s Realom iz Madrida.

S druge strane Milovan Đorić, još jedan bivši igrač Zvezde, a danas čelnik organizacije srpskih trenera, misli kako je najbolje riješenje Milovan Rajevac. Potonji je svojevremeno vodio reprezentaciju Gane od 2008. do 2010 kada je s njima igrao četvrtfinale SP-a, a zadnji izbornički angažman mu je klupa Katara.

Bez šansi nije ni Radovan Čurčić, iza kojega bar za sada, ne stoji niti jedan istaknuti funkcioner u Savezu. Čurčić je inače reprezentaciju Srbije vodio u zadnjih nekoliko mjeseci kao privremeno rješenje nakon smjene Pižona.

Srbija će do lipnja poslužiti kao priprema tri reprezentacije koje će nastupiti na Euru. Najprije igraju sa Španjolskom 26. svibnja, slijedi i Francuska pet dana kasnije i Švedska nakon još četiri dana.

Pročitajte više