Petstotinjak navijača ispratilo Dinamo u finale Kupa

Foto: Hina

DINAMO je pobijedio Slaven s 2:1 u uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa te se pred oko petstotinjak navijača, po 17. put u svojoj bogatoj karijeri, plasirao u finale Kupa.

Modri su u prvoj utakmici odigranoj u Koprivnici slavili s 2:0, tako da je uzvrat u Zagrebu bio manje-više dosadno odrađivanje posla za igrače Zorana Mamića. Nakon 90 odigranih minuta i izborenog finala, igrači Dinama međusobno su si stisnuli ruku, mahnuli grupi od petstotinjak sretnika koji su prisustvovali tom velikom uspjehu, a zatim su otišli u svlačionicu.

Što su ti siroti navijači mogli vidjeti, a da vrijedi izdvojiti? Nasljednika Alena Halilovića, odnosno igrača na kojeg Zdravko Mamić itekako računa u budućnosti po pitanju transfera i punjenja klupske blagajne. Međutim, o tome malo kasnije.

Brodić za pobjedu

Dinamo i Slaven miroljubivo su otvorili utakmicu te smo na prvu pravu priliku čekali sve do 18. minute kada su Modri složili lijepu akciju. Cleyton je proigrao Fernandesa koji je odmah centrirao u peterac, ali loptu je u posljednji trenutak ispred Čopa izbio Grgić. To je bio samo uvod za ono što se dogodilo u 26. minuti. Novi član Barcelone Alen Halilović sjajno je proigrao Duju Čopa, koji je izbjegao zaleđe i preciznim udarcem matirao Picaka.


Do kraja prvog poluvremena Halilović je imao dvije lijepe prilike, ali mlada zvijezda Dinama nije bila precizna. Početkom drugog dijela, Slaven je uspio šokirati sve okupljene na Maksimiru. Rak je izjednačio na 1:1, ali momčad Elvisa Scorije nije dugo izdržala. U 76. minuti Mamić je povukao Halilovića, a u igru ubacio 17-godišnjeg Frana Brodića. Mladi napadač Dinama odmah je pokazao zašto se za njega govori da će napraviti veliku karijeru, a svoju odličnu igru okrunio je u 83. minuti utakmice kada je zabio za konačnih 2:1.

Dinamo - Slaven 2:1

Sastavi:

Dinamo: Ježina - Leko, Šimunović, Šimunić, Lima - Antolić, Pavičić, Cleyton - Halilović, Fernandes, Čop

Slaven: Picak - Pranjić, Grgić, Fuštar, Melnjak - Crepulja, Brlek, Delić, Čanađija, Rak - Novinić

Pratite Index Sport na Facebooku:

 

Pročitajte više