Pogled u prošlost: U vrijeme posljednjeg kolovoškog derbija naslov je uzeo Hajduk

Foto: Hina

HAJDUK i Dinamo na Poljudu od 19 sati igraju prvi ovosezonski derbi, uoči prvenstvene stanke Dinamo može otići na devet bodova prednosti. Bijeli se ipak nadaju drugačijem ishodu i kompliciranju prvenstva dolaskom na tri boda zaostatka.
 
Zanimljivo je da je posljednja dva derbija na Poljudu dobio Dinamo, lovi se povijesni doseg o tri uzastopna slavlja, a Mamić iza sebe ima četiri uzastopne pobjede nad Hajdukom, uz jedan lanjski remi je još neporažen u derbijima.
 
Inače, ovo je prvi put nakon 11 sezona da se prvi derbi sezone igra u kolovozu, posljednji put to se dogodilo 2003. godine. Tada je na Maksimiru pred samo šest tisuća gledatelja Dinamo slavio 1:0 golom Mitua, ali na kraju te sezone prvak je bio Hajduk.
 
Pogledamo li u prošlu sezonu, na rasporedu su bila tri poljudska derbija. Onaj prvi u rujnu pripao je Hajduku, nošenom sjajnom atmosferom na tribinama, uz junaka Pašalića, tada dvostrukog strijelca.

Sljedeći je na rasporedu bio uzvrat četvrtfinala Kupa, no on je bio formalnost poslije 5:0 u Zagrebu. Dinamo je slavio i u Splitu s 2:1. Zabili su Antolić i Ademi za Modre, a Bradarić za Hajduk.
 
Posljednji splitski derbi odigran je krajem ožujka, slavili su tada Dinamovci 2:0 u prvenstvu, zabio je Čop iz jedanaesteca i u zadnjim trenucima Halilović na prazan gol.

Pročitajte više