Pogledajte kakvog je dragulja Mourinho "otjerao" sa Santiago Bernabeua

RODRIGO MORENO MACHADO je 21-godišnji nogometaš koji bi mogao postati najveća pogreška u trenerskoj karijeri Josea Mourinha.

Jedna od prvih stvari koje je Mourinho napravio kada je došao u Real Madrid bila je prodaja tada 19-godišnjeg Rodriga u Benficu. Portugalski klub platio je za njega šest milijuna eura, ali je u transfer bila ugrađena klauzula po kojoj ga je Real u sljedeće dvije sezone mogao vratiti za dvanaest milijuna.

Mourinho je iz Benfice doveo Fabija Coentraoa i potpuno odustao od Rodriga. Najvjerojatnije da je tada napravio veliku pogrešku. Nakon što je sezonu proveo na kaljenju u Premiershipu u dresu Boltona, Rodrigo se vratio u Portugal i započeo dominaciju. U prvoj sezoni postigao je 16 golova, a ove sezone je drugi strijelac lige s golom manje od kolumbijskog napadača Porta Jacksona Martineza.

Rodrigo je posebno impresivan u dresu mlade španjolske reprezentacije. U debiju u Gruziji postigao je hat-trick, a zatim su ga zapamtili i hrvatski mladići kojima je zabio gol u Gradskom vrtu. Novi hat-trick postigao je u pobjedi protiv Estonije.

Naciju je oduševio i u jučerašnjoj utakmici protiv Danske u doigravanju za Europsko prvenstvo. U pobjedi od 5:0 Rodrigo je postigao četiri gola, a cijelu utakmicu je izluđivao svoje čuvare.

Mourinho, Mourinho...

Pročitajte više