Pogledajte pripreme najveće hrvatske nade uoči nove karting sezone

JEDNA od najvećih hrvatskih nada u svijetu automobilizma Luka Grobenski priprema se za novu sezonu. Prije nekoliko tjedana na pisti Casttelleto di Branduzzo odvozio je svoj prvi test trening i pritom snimio video u kojem objašnjava tehnički dio priprema te koliko je važan dobar odnost i razumijevanje između vozača i mehaničara.

Karting utrke obiluju neočekivanim situacijama, ali da će Luka u potpunosti ostati bez kočnica na utrci u Castellettu, nitko nije očekivao. Četiri kruga je odolijevao brzini i završio utrku na dvadeset i trećoj poziciji.

Najuzbudljiviji dio odigrao se kad je prošao ciljnu crtu, te shvativši da ne može ući u boks, zavrtio je svoj kart napravivši piruetu kao da slavi pobjedu, čime je smanjio brzinu, te usput ulaštio svoje nove Alpinestars tenisice, na prednjim gumama.

Naposlijetku, u životu je zaista važna podrška koju je Luka, uz ohrabrenja, dobio od obitelji, prijatelja i sport menagera Red Bulla.


14-godišnji Grobenski bi, sudeći prema dosadašnjim rezultatima i napretku, za nekoliko godina mogao doći na prag ulaska u Formulu 1, što mu je i životni san.

Pročitajte više