Portoriko čeka prvo zlato: Puig izbacila osvajačicu Wimbledona i osigurala medalju

Foto: Hina

PORTORIKANKA Monica Puig, 34. tenisačica svijeta, šokirala je dvostruku wimbledonsku pobjednicu Čehinju Petru Kvitovu u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru i borit će se za zlatno odličje.

Mlada, 23-godišnja Portorikanka Monica Puig pokazala je i protiv Kvitove kako uvjerljive pobjede kroz turnir nisu bile slučajne. Puig je u 2. kolu svladala 14. nositeljicu Ruskinju Pavljučenkovu sa 6:3, 6:2, a potom sa 6:1, 6:1 izbacila aktualnu pobjednicu Roland Garrosa i 3. nositeljicu Španjolku Garbine Muguruzu.

Čehinju je svladala sa 6:4, 1:6, 6:3 i postala prva portorikanska sportašica koja će osvojiti olimpijsko odličje. Pitanje je samo hoće li biti srebrnog ili zlatnog sjaja.

U drugom polufinalu Angelique Kerber je pobijedila Amerikanku Madison Keys 6:3, 7:5,

Kada bi u finalu uspjela pobijediti Njemicu Kerber, Puig bi postala prva osvajačica zlatnog olimpijskog odličja za Portoriko koji u povijesti ima dva srebra, boksača Luisa Ortiza iz Los Angelesa 1984. i hrvača Jaimea Espinala iz Londona 2012.
 
Do sada su igrale dva puta i oba puta je slavila šest godina starija njemačka tenisačica. U Torontu prošle godine i u Brisbaneu 2013.

 

REZULTATI - polufinale:

Angelique Kerber (Njem/N.2) - Madison Keys (SAD/N.7) 6-3, 7-5              
Monica Puig (PR) - Petra Kvitova (Češ/N.11) 6-4, 1-6, 6-3




 

Pročitajte više