Posljednja selekcija igrača za mininogometnu reprezentaciju: Tomo Šokota igra na Euru u Grčkoj!

Foto: HMS

NAKON odličnog prvog službenog miniEURA 2012.u Moldaviji, na kojem je Hrvatska osvojila odlično 5.mjesto, ovogodišnje europsko prvenstvo održati će se u listopadu u Grčkoj, na otoku Kreti. Iako je do miniEURA još više od četiri mjeseca, već je počeo proces selekcije i izbora igrača koji će ponosno predstavljati Hrvatsku na velikoj kontinentalnoj smotri.

Nakon održanih selekcija u svim gradovima sudionicima hrvatskog mininogometnog prvenstva, svi ponajbolji igrači okupili su se u Zagrebu kako bi pokazali izborniku Josipu Šimiću i treneru reprezentacije Danijelu Kneževiću sve svoje kvalitete. Među njima bilo je i jedno poznato ime, Tomo Šokota, nekad veliki igrač i reprezentativac u nogometu, nakon profesionalne igračke karijere uključio se u mininogomet gdje u dresu Svačke igra na prvenstvu Zagreba.

''Mislim da se stvara jedna dobra ekipa i ovi dečki koji su došli iz cijele Hrvatske, ali iz Zagreba, pokazali su danas da igraju odličan mininogomet. Mislim da će se ovakvim utakmicama samo iskristalizirati momčad koja će na europskom prvenstvu u Grčkoj predstavljati Hrvatsku. Nakon ove selekcije iskristalizirati će se 15 imena, od kojih će njih 12 vidjeti europsko prvnestvo u Grčkoj. Vidjeli smo odličan i pravi natjecateljski pristup svih igrača, ipak je ulog velik, dres nacionalne vrste. ''sve je bilo maksimalno korektno i da smo štitili jedan drugoga iako svi žele biti dio reprezentacije.''

Kao što smo već napisali Hrvatska je na miniEURU bila odlična peta, što mislite kakve su šanse ove reprezentacije u Grčkoj? ''Mi smo i u velikom nogometu četvrti na svijetu, pa i u mininogometu očekuju puno od nas. Mininogomet se u Hrvatskoj razvija iz dana u dan i svi očekujemo visok plasman. Dakle dogurati što dalje, do polufinala, a onda je sve moguće''.

Uz izbornika Josipa Šimića na klupi reprezentacije sjediti će Danijel Knežević i sam bivši nogometaš koji je karijeru gradio i u Hrvatskoj i u inozemstvu.

"Vidljivo je da su igrači koji su danas sudjelovali na selekciji odlični i da ćemo imati odliučnu reprezentaciju. Podvući ćemo 15 imena, uz još pokoje ime u ''rezervi'', te kroz sljedećih nekoliko mjeseci izabrati one najbolje koji će putovati u Grčku. Iako se radi o amaterskom sportu i većina naših igrača radi ili studira popusta neće biti, diciplina će biti jedna od važnijih stavki".

Hrvatska će svoje protivnike u skupini saznati 17.srpnja kada će u gradu Rethymnonu na Kreti biti održano svečano izvlačenje. Ima li trener kakvih želja?

"Mislim da se možemo nositi sa svima i nitko nas u ovom sustavu igre neće nadigrati, i nećemo se zamarati s kim smo u skupini već ćemo ovo vrijeme koje je pred nama iskoristiti za kvalitetan rad i uigravanje, te biti maksimalno spremni za Grčku. Prema onome što smo vidjeli Hrvatska nema razloga za brigu, svi igrači su pokazali da su s razlogom ovdje i vjerujemo da će stručni stožer dobro izabrati, te se s pravom nadamo dobrom rezultatu iz Grčke".

Borbu za dresove nastavljaju:

Marko Habazin, Luka Glavaš, Marko Mihaljević, Valentino Klanac, Jasmin Martinčević, Marko Prolić, Igor Gusak, Dario Kleščić, Tomo Šokota, Marcel Ladan, Ivan Rančić, Martin Maloča, Davor Kanjuh, Tvrtko Močibob. ''s obzirom da imamo malih problema sa ozljedama nije nemoguće da dođe do još nekih izmjena, kao što je primjerice naknadno pozvan Ivan Rančić, nismo mogli ignorirati njegovih 20 golova u polusezoni zagrebačkog prvenstva.'' Završio je Knežević.

Pročitajte više