Predsjednik Fenerbahčea: Kupovali smo poklone euroligaškim sucima, svi to rade!

PREDSJEDNIK Fenerbahčea Aziz Yildirim javno je otkrio kako je potkupljivao košarkaške suce u Euroligi.

Čelnog čovjeka istanbulskoga sportskog društva, koji čeka odlazak u zatvor zbog sudjelovanja u namještanju rezultata nogometnih utakmica, na televiziji NTVSport šokirao je javnost priznanjem  kako je darivao suce u elitnom natjecanju.

"Svakog suca koji u Istanbul dođe suditi euroligašku utakmicu, najprije odvedemo direktno na Veliki bazar. Kupuju ondje odjeću i druge poklone, a mi plaćamo račune. Riječ je o svojevrsnoj tradiciji jer pouzdano znam da su identične izraze velikodušnosti u prošlosti činili i ostali europski klubovi", objavio je Yildirim i dodao:

"Izazivam bilo koga iz turskih klubova, ako se usuđuje, da kaže da to ostali ne čine. Bit će mi to vrlo lako dokazati."

"Ponavljam, shvaćam to više kao običaj koji se uvriježio. Cijelu akciju organizira Turski košarkaški savez. Suci dolaze, odlaze s poklonima, a mi ponekad čak i izgubimo domaću utakmicu", cinično je zaključio Yildrim kojeg u Turskoj uspoređuju s Realovim Florentinom Perezom.

Nakon što je u pritvoru proveo godinu dana zbog sudjelovanja u namještanju nogometnih utakmica Yildirim je osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora. Čeka pravomoćnost presude i ponovni odlazak u zatvor.

Pročitajte više