Priča koja je ganula svijet: Odgodio eutanaziju da bi se oprostio od voljenog kluba

Foto: Screenshot You Tube, Twitter

CLUB BRUGGE je u nedjelju slavio 3:0 u prvenstvenoj utakmici  protiv Mouscrona, no  ta utakmica je ostala upamćena i po dirljivoj priči njihovog navijača Lorrenza Schoobaerta.
Naime, Schoobaert je bio teško bolestan punih 20 godina, no čak ni nakon 37 operacija stanje mu nije bilo bolje pa su se doktori složili kako nema nikakvih mogućnosti za oporavak te su mu odobrili zahtjev za eutanazijom.
 
Ipak, prije nego li se odlučio na posljednji korak, Schoobaert je imao želju – pogledati utakmicu svoga omiljenog kluba Club Bruggea. Naravno, klub mu je izašao u susret, štoviše, priredio mu je pravi VIP tretman, izveo je početni udarac u društvu svoje sedmogodišnje kćerke  uz taktove kultne You''ll Never Walk Alone, a navijači su mu uz ovacije izradili transparent na kojem je pisalo:
 
'"You'll never walk alone, Lorre''.
 
Loro je prije početka susreta održao i kratak, ali izuzetno dirljiv govor:
 
''Sada sam sretan i ovo će biti jedna velika uspomena za moju kćerku koja će ovo pamtiti do kraja života'', bile su riječi Schoobaerta, koji je u ponedjeljak primio smrtonosnu injekciju.
 
Tu informaciju je Lorenzova obitelj potvrdila statusom na Facebooku:
 
''Kako je uvijek govorio, moramo gledati prema gore. Tamo ćemo vidjeti zvijezdu koja sjaji… To je Lorre…
 
Vječno ćemo ga voljeti i vječno će nam nedostajati. Bio je hrabar do posljednje minute, imao je sve pod kontrolom i uživao je provevši posljednje trenutke s ljudima koje je najviše volio.''
 
Lorenzo je također ostavio oproštajnu poruku, kratku, jednostavnu, ali i užasno dirljivu:
 
''Zahvaljujem se roditeljima, kćerki, supruzi, obitelji i prijateljima. Također, veliko hvala svim navijačima Club Bruggea na podršci i ovacijama. Hvala vam svima.YOU NEVER WALK ALONE!!!"
 

Pročitajte više