Rađa: Muka mi je od naše košarke

Foto: Cropix /  N. Vilić

DINO RAĐA dao je vrlo zanimljiv intervju za crnogosku Pobjedu. Iskreno je govorio o svojoj karijeri, u NBA šou koji mu nikada nije legao i Grčkoj, gdje se definitivno pronašao u Panathinaikosu. Jasno, govorio je i o današnjoj košarci iako o njoj, kako tvrdi, ništa ne zna.


 "Da mi daš milijuna dolara i pitaš tko je bio prvak Europe prošle godine - nemam pojma. Da mi kažeš: tko je bio prvak prije dvije, tri godine – još manje. Ili da kažem tko je osvojio medalju - nemam pojma. Niti pratim, niti gledam, stvarno me ne interesira", kaže Rađa.

"Nemam pojma tko je prvi na tablici u Hrvatskoj", dodaje.

"Jednostavno, ne vidim tu više istu košarku koju sam ja igrao. Ne vidim tu kvalitetu, to je toliko siromašno danas, prave se zvijezde od igrača koji ne bi mogli igrati u ono vrijeme drugu ligu. I, onda ti dođe muka kada vidiš tako neke stvari - tko vodi našu košarku, kako je vode, jednostavno se distanciraš od svega i ne želiš ništa"

"Mi smo radili, trenirali, danas je sve u tom Internetu, igricama"

Maljković je bio sto posto u pravu

Dino Rađa ima dva olimpijska srebra, svjetsku bronzu, dva europska zlata, a s Jugoplastikom je dva puta pokorio Europu.

"Božo Maljković nam je govorio: "Zapamtite ove četiri godine, nikad vam više tako neće biti. Bio je u pravu 100 posto"

NBA je običan cirkus

Titutle Rađa nije osvajao samo u Americi gdje je bio dio Boston Celticsa.

"NBA je jedan cirkus koji jednostavno ne odgovara mom mentalitetu. Oni tamo igraju za velike novce i njih ne interesira puno jesi li dobio ili izgubio utakmicu. Više – manje im je sve isto, izgube utakmicu 30 razlike, uđu u autobus, kockaju i ne interesira ih ništa. A, ja sam naučio svaku pobjedu ili poraz proživljavati, jedva sam čekao da pobjegnem"
 

Pročitajte više