Rajon Rondo zbog tučnjave ostao bez rekorda!

Foto: AFP

RAJON RONDO tragičar je utakmice između Boston Celticsa i Brooklyn Netsa.

Playmaker Celticsa isključen je zbog tučnjave s Krisom Humphriesom. Na parketu je proveo samo 17 minuta što mu je bilo dovoljno da skupi tri asistencije i tako prekine veliki niz od 37 utakmica u kojima je imao deset ili više asistencija. To je drugi najduži niz u povijesti lige, rekord će ostati u vlasništvu legendarnog Magica Johnsona koji je 1983. godine imao niz od 46 utakmica s 10+ asistencija.

"Mislim da nitko nije trebao biti isključen, svi su se na kraju suzdržali. Mislim da je to bio ružan prekršaj Humphriesa i Rondo je to vidio i reagirao", branio je nakon utakmice svog košarkaša trener Doc Rivers.

Celticsi su bez Ronda bili nemoćni i poraženi su 95:83. Netse je predvodio Joe Johnson s 18 poena.

Druga priča noći je James Harden koji se vratio u Oklahomu. Njegov Houston gostovao je kod Oklahome i loše se proveo. Kevin Durant je s 37 poena vodio Thunderse do pobjede 120:98. Harden je utakmicu protiv bivšeg kluba završio sa 17 poena, a promašio je prvih devet šuteva na meču.

Washington je ostvario prvu pobjedu u sezoni nakon dvanaest poraza. Nastradao je Portland s 84:82. San Antonio je u gostima bio uvjerljiv protiv Orlanda sa 110:89, a s odličnim igrama nastavili su New York Knicksi i Memphis Grizzliesi. Knicksi su pobijedili Milwaukee 102:88, a Grizzliesi Toronto 103:82.

Pročitajte više