Rakitić o nesebičnom Messiju: Obitelj - to je Barcelona

Foto: Getty Images / Guliver image

CORDOBA je jučer primila osam pogodaka od Barcelone, a mrežu im je načeo Ivan Rakitić. Osim pogotka volejom u 42. minuti, u nastavku je asistirao Piqueu za peti Barcin gol. 

"Prvi pogodak uvijek je važan. Rezultat ne svjedoči o tome koliko nam je bilo teško protiv čvrste obrane Cordobe. I uvjeti za igru bili su teški, vrućina nam je otežala posao. Ipak, cijela je momčad odradila vrhunski posao. Odigrali smo kompletnu utakmicu. Malo ćemo slaviti, a onda nas čekaju pripreme za Ligu prvaka", rekao je Raketa.

Barcelona se dosta mučila s Cordobom u prvom dijelu, ali otvorilo se nakon Rakitićevog gola. Lionel Messi, osim s dva pogotka, istaknuo se nesebičnom gestom, kada je Neymaru prepustio izvođenje jedanaesterca. Iako se Argentinac "hrva" s Ronaldom za rekorde i titulu prvog strijelca, omogućio je i Neymaru da se sinoć upiše u statistiku. 

Ronaldo je nešto kasnije zabio hat-trick Sevilli i na ljestvici strijelaca vodi s 42 pogotka (devet je zabio s bijele točke). Messi je zabio 40 pogodaka ove sezone u prvenstvu, od čega pet jedanaesteraca. 

"To je dokaz našeg zajedništva. U momčadi imamo fantastične odnose. Uvijek to ponavljamo, ali reći ću opet: Barcelona - to je obitelj"

U srijedu Katalonce čeka Bayern u prvom ogledu polufinala Lige prvaka. 

"Riječ je o jednoj od najboljih ekipa svijeta. Poštujemo njihove igrače i trenera, ali nadam se da ćemo ga pobijediti", zaključio je Rakitić. 

Pogodak Córdobi bio je njegov peti u prvenstvu i ukupno sedmi otkako se prošlog ljeta doselio iz Seville. 

Pročitajte više