Real moćan i uvjerljiv! Ronaldo, Bale i Benzema zabili šest komada Schalkeu!

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL je slavio u Gelsenkirchenu sa 6:1 protiv Schalkea u osmini finala Lige prvaka i tako prekinuo crnu seriju poraza na njemačkom tlu, te već u prvom susretu osigurao četvrtfinale.

Najveći europski klub izgubio je posljednjih šest utakmica u Njemačkoj, a već na početku dvoboja na Veltins-Areni pokazao je da će prekinuti taj niz. Braniči Schalkea su griješili, poklanjali loptu suparniku koji je to fantastično iskoristio.

Momčad Carla Ancelottija povela je u 12. minuti. Sjajan solo-prodor Balea i dodavanje za Ronalda koji je petom proigrao Benzemu, a francuskom napadaču nije bilo teško pogoditi za vodstvo gostiju. Minutu kasnije trenutak koji je slomio Schalke. Draxler je mogao izjednačiti, no Casillas je obranio njegov udarac s tri metra.

 

Bale je u 21. minuti pokazao koliko vrijedi. Uzeo je loptu Santani, driblinzima "slomio" njega i Kolašinca, a zatim uz malo sreće svladao vratara Schalkea. Do kraja prvog poluvremena gledali smo dvoboje Ronalda i vratara Fahrmanna. Tri puta su bili jedan na jedan i tri puta najbolji nogometaš svijeta nije zabio. Prvi put je pogodio vratnicu, a sljedeća dva je Fahrmann sjajno nogom zaustavio njegove pokušaje.

Ipak, u 52. minuti Ronaldo je postigao svoj deseti gol u ovoj sezoni Lige prvaka. Izašao je jedan na jedan s Matipom, lako ga predriblao i onda ljevicom pogodio suprotni kut. Pet minuta kasnije Ronaldo je upisao još jednu asistenciju. Ostavio je loptu za Benzemu koji se sjajno oslobodio čuvara, predriblao vratara i poslao loptu u domaću mrežu.

Pjesma domaćih navijača nije prestajala, kao ni trpanje mreže domaće momčadi. Bale je preciznim udarcem s desne strane nakon proigravanja Ramosa pogodio za 0:5, a Ronaldo je u 89. minuti novim golom prestigao Ibrahimovića na vrhu ljestvice strijelaca.

Iako je Real postigao šest golova, jedini domaći bio je najljepši na utakmici. Huntelaar je prekrasno zabio iz voleja s ruba kaznenog prostora i koliko-toliko usrećio navijače u posljednjoj minuti.


 

Gdje je pogriješio trener Schalkea?

Trener Schalkea Jens Keller osramotio se večeras. Ostavio je nevjerojatno puno prostora Baleu i Ronaldu koji su brzinom i driblinzima uništavali svoje čuvare i svih šest golova je njegova momčad primila na skoro isti način. Čudno je da Keller na poluvremenu nije shvatio da mu prijeti katastrofa ukoliko braniče ne postavi bliže Realovim napadačima.

A gdje je bio Modrić?

Modrić je večeras imao dodatni motiv - htio je postići gol za Tomislava Bašića, svog nogometnog mentora koji je nedavno preminuo. Ne samo da nije uspio postići niti jedan od šest golova, već nije imao ni asistenciju, a ni opasan udarac prema domaćem vrataru.

Ipak, Modrić je opet diktirao igru Reala, odlično obavljao defenzivne zadatke, te proigravao suigrače koji uglavnom nisu pametno koristili njegova dodavanja.

Solidna predstava Modrića, vrhunska napadačkog trojca Kraljeva - dovoljno za četvrtfinale Lige prvaka i tek drugu pobjedu Reala u Njemačkoj u posljednjih 26 utakmica.

Pročitajte više