Real sedmicom zaključio sezonu: Ronaldo zabio hat-trick i osvojio rekordnu četvrtu Zlatnu kopačku

Foto: Hina

REAL je pobjedom 7:3 protiv Getafea zaključio sezonu u kojoj je postao španjolski doprvak s dva boda manje od novog prvaka Barcelone. 
 
Prvo poluvrijeme utakmice na Santiago Bernabeu obilježio je Cristiano Ronaldo, koji je između 13. i 34. minute postigao hat-trick. Prvi gol je zabio glavom na asistenciju Marcela, drugi iz slobodnjaka kojim je postao nogometaš s najviše golova iz slobodnih udaraca u Primeri (17) preskočivši Roberta Carlosa (16), a treći iz jedanaesterca.
 
Ronaldo osvojio rekordnu četvrtu Zlatnu loptu, ali nije srušio Messijev rekord
 
Ronaldo je sezonu završio kao najbolji strijelac europskih liga. Sa 48 postignutih golova obranio je naslov, te rekordni četvrti put u karijeri osvojio "Zlatnu kopačku". Ipak, nije uspio srušiti Messijev rekord, koji je u ligaškoj sezoni 2011/12 postigao 50 golova.
 
Unatoč Ronaldovom hat-tricku, Real na poluvrijeme nije otišao s vodstvom budući da su Casillasa u prvih 45 minuta matirali Escudero, Castro i Lacen.
 
Debitirao Odegaard
 
Real, za kojeg nije nastupio ozlijeđeni Luka Modrić, drugo poluvrijeme otvorio je furiozno i vratio vodstvo preko Chicharita, a potom je Rodriguez u 51. minuti sjajno zabio iz slobodnog udarca s 20 metara za 5:3. Šesti Realov gol djelo je Jesea, a konačan rezultat u posljednjoj minuti postavio je Marcelo.
 
Utakmica će se pamtiti i po debiju 16-godišnjeg Odegaarda, koji je u 57. minuti zamijenio Cristiana Ronalda. Najmlađi Realov debitant odigrao je bez greške sa 17 točnih dodavanja.
 

 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više