Rekord Timberwolvesa: Rubio i Love utrpali Lakersima 47 koševa u prvoj četvrtini

Foto: NBA.com

U NOĆI s nedjelje na ponedjeljak, odigrana su četiri susreta NBA Lige. Spursi su pregazili Knickse sa 120:89, Oklahoma je s 106:015 svladala Wizardse, Sunsi su sa 101:94 bili bolji od Pelikansa, dok je Minnesota slavila s 113:90 kod LA Lakersa.

U čudesnoj večeri na parketu Staples Centra u Los Angelesu, Timberwolvesi su u prvoj četvrtini postigli nevjerojatnih 47 koševa, što je klupski rekord.  Nakon 24 koša razlike početkom druge četvrtine, njihova prva pobjeda nad Lakersima nakon šest godina, više nije dolazila u pitanje.

Kevin Martin je ubacio 27 koševa, njegov imenjak Love je dodao 25 uz 13 skokova, a oduševio je Ricky Rubio s drugim triple-doubleom u NBA karijeri. Španjolac je upisao 12 koševa, deset skokova i 14 asistencija, uz pet ukradenih lopti.

U dvoboju Spursa i Knicksa, San Antonio su do pobjede predvodili Danny Green s 24 poena i deset skokova i Kawhi Leonard s 18 koševa. Na drugoj strani najraspoloženiji bili su Carmelo Anthony i Andrea Bargnani, koji su ubacili po 16 poena.

Oklahoma je do pobjede na Washingtonom stigla tek nakon produžetaka. Junak Thundera bio je naravno Kevin Durant s 33 koša i 13 skokova, dok je Ibaka dodao 25 koševa i 12 skokova. Najbolji u redovima Wizardsa bio je Bradley Beal s 34 poena.

Pročitajte više