Repeša poveo Cedevitu u Bilbao: "Čeka nas finalist Eurokupa i njihovih 10 tisuća navijača"

Foto: KK Cedevita

 MOMČAD Cedevite je u ponedjeljak rano ujutro krenula za Bilbao, gdje će u utorak u 20:00 h u 1. kolu skupine B košarkaškog Eurokupa gostovati kod Bilbao Basketa.

Jasmin Repeša pripreme s momčadi propustio je zbog misije na klupi hrvatske reprezentacije, ali je u prvoj utakmici srušio najvećeg rivala Cibonu, dok je u regionalnoj ligi njegova momčad jedina stopostotna nakon tri kola.

"Imali smo tri utakmice u šest dana, nedjelja, srijeda, subota, i sigurno da smo se malo potrošili. Čeka nas težak put i ne možemo poslije takvog cjelodnevnog puta raditi neki intenzivni trening. No, kad prebrodimo tu utakmicu onda ćemo imati dva tjedna Zagreba i ponovno priliku da se vratimo u ritam jakog treninga, što je za ovu ekipu veoma bitno", rekao je trener Cedevite.

Za razliku od domaćina, kojima će nedostajati Hrvat Zoran Vrkić i latvijski reprezentativac Dairis Bertans, Cedevita nema problema s izostancima. Trenutno od Hrvata u Bilbau igra i Fran Pilepić. Bilbao je proteklih godina redovito europska natjecanja završavao na visokim pozicijama. U prethodnih pet sezona Bilbao u Eurokupu ili Euroligi nije nastupao samo u jednoj sezoni. U sezoni 2011/2012 u Euroligi su došli do četvrtfinala, jednom su u Eurokupu ispali u polufinalu (sezona 2008/2009), jednom završili kao treći (sezona 2009/2010), a prošle sezone izgubili u finalu Eurokupa od Lokomotiv Kubana.

"To nam je prvo gostovanje i odmah teško protiv Bilbaa. Znamo da nas čeka puna dvorana i domaćinska atmosfera s izuzetno iskusnom ekipom. Tu su Raul Lopez, Roger Grimau, Alex Mumbru i German Gabriel. Axel Hervelle je tu već nekoliko godina, a imaju i neke novake koji su potpisali. U momčadi je i Pilepić, koji je tu već drugu godinu. To je jedan odlično posložen tim s visokim ambicijama, koji je i finalist prošlogodišnjeg Eurokupa. Čeka nas teška utakmica. Međutim, optimist sam i idemo s idejom da Eurokup otvorimo pobjedom", dodao je Repeša.

Trener Cedevite vrlo dobro poznaje Bilbao, s obzirom da je prošle sezone u prvenstvu Španjolske vodio Unicaju: "Dobro znamo Bilbao i vidjeli smo kako su igrali na pripremama. Očekujemo nekih desetak tisuća ljudi u jednoj pravoj atmosferi i na to trebamo odgovoriti".

Prilike u španjolskoj košarci vrlo dobro poznaje i Marko Tomas: "Ne samo da ih znam, nego sam tri godine i igrao s Mumbruom, Raulom i Hervelleom. Oni su im okosnica ekipe i najiskusniji veterani. Bit će teško. Oni imaju svojih problema. Nisu ušli u sezonu kako su mislili, a na nama je da to probamo iskoristiti. To je klub koji je u Španjolskoj poznat po tome da uvijek imaju punu dvoranu i dobru podršku i sigurno će i ovaj puta biti tako. To su igrači koji znaju igrati košarku".

Pročitajte više