Rodgers: Gerrard će se vratiti u Liverpool

Foto: Hina

KAPETAN Liverpoola Steven Gerrard u subotu će posljednji put istrčati na Anfield prije odlaska u LA Galaxy, a glavni menadžer Brendan Rodgers izjavio je u petak da se on može vratiti kad god poželi.  

"Steven sigurno ne odlazi iz Liverpoola zauvijek. Volio bih s njim surađivati nakon što završi igračku karijeru. Mjesto u trenerskom kadru će ga čekati, dok god sam ja u klubu", izjavio je Rodgers uoči dvoboja Crystal Palaceom u kojem će Gerrard posljednji put izvesti na travnjak dok će se s tribina Anfielda oriti "You'll Never Walk Alone".
 
Legendarni 34-godišnji kapetan "crvenih", koji je dres Liverpoola nosio u više od 700 utakmica, na ljeto će preseliti s druge strane Atlantskog oceana i zaigrati za LA Galaxy u američkom MLS-u. No, polaganjem stručnih ispita za nogometnog trenera pokazao je da već razmišlja i o svojoj budućnosti po završetku igračke karijere, a u četvrtak je izjavio da bi trenerski posao mogao biti jedan od njegovih izbora.
 

Rodgers smatra da je Gerrard više od običnog nogometaša te da je simbol cijelog grada.
 
''Zamolio sam članove svog stožera da Stevena pokušaju opisati samo jednom riječju. Znate koji sam odgovor najčešće dobio? ''Steven je Liverpool''!'', rekao je Rodgers te je dodao:
 
''Ono što je on dao ovom gradu to niti jedan političar nije niti može dati. Steven je prekrasan simbol cijelog grada i ikona je kluba.''
 
Biranim riječima o Gerrardu oglasio se i trener Arsenala Arsene Wenger:
 
''Steven je fantastičan igrač. Fascinantna je njegova lojalnost prema Liverpoolu. U njemu je proveo cijelu karijeru, a danas su takvi slučajevi izuzetno rijetki, posebno u vrhunskom nogometu. Njegova posljednja utakmica u dresu Liverpoola bitan je dan za cijeli engleski nogomet, jer Steven osim što je simbol Liverpoola, ikona je i reprezentacije Engleske.''
 

Pročitajte više