Ronaldo i Modrić "izgorjeli" u dortmundskom paklu: "Nemojmo dramatizirati"

BORUSSIA DORTMUND na prepunom BVB stadionu pobijedila je Real Madrid sa 2:1! Iako su "kraljevi" dominirali u prvih pola sata, njemački prvak nošen gromoglasnom podrškom s tribina zasluženo je slavio.

Više od 65 000 gledatelja stvorilo je u Dortmundu atmosferu od koje je doslovno drhtao cijeli BVB stadion. Ipak, domaćinu je trebalo vremena da posloži redove. Real je dominirao prvih pola sata i pritisnuo igrače Jurgena Kloppa na njihovu polovicu igrališta. Borussija je zaprijetila prvi put u 13. minuti preko Reusa, a onda je Lewandowski pucao glavom preko gola.

Robert Lewandowski u 36. minuti doveo je domaće u vodstvo. Primio je loptu nekoliko koraka prije ulaska u šesnaesterac i sa 10-ak metara pucao u bliži kut između Casillasa i stative za 1:0!, Cristiano Ronaldo izjednačio je samo dvije minute kasnije. Portugalac je na odlično dugo dodavanje Mesuta Özila s vrha šesnaesterca prebacio istrčalog Weidenfellera za izjednačenje na 1:1! U 64. minuti  Casillas je obranio novi udarac domaćih, a Schmelzer sa 15 metara poslao odbijanac u mrežu za konačnih 2:1!

Luka Modrić zamijenio je ozlijeđenog Khediru u 18. minuti i osim jednog udarca izvan okvira nije se posebno istaknuo. Ivan Perišić ušao je u 90. minuti odigrati sudačku nadoknadu.

Poražavajuća je činjenica da su Španjolci usprkos dominaciji u jednom značajnom dijelu utakmice uputili samo dva udarca u okvir Borussijinog gola. Konkretniji pokušaji domaćih navijača su se isplatili, a mogli su slaviti i uvjerljivije da Casillas nije spasio nekoliko prigoda.

Mourinho: Ne treba dramatizirati

"Ne treba dramatizirati. Izgubili smo i ne mogu biti zadovoljan. U ozbiljnoj smo skupini, imamo šest bodova i u dvije domaće utakmice možemo osigurati drugi krug", rekao je nakon utakmice razočarani Mourinho.

"Nedostajao nam je drugi gol, imali smo malo prostora za graditi igru, nismo imali dobar prijenos lopte, a Borussija nas je dotukla kontrama, a ne organiziranim napadima", rekao je Mourinho.

Subotić zaustavio Ronalda

"Bila je ovo uravnotežena utakmica, nije bilo bolje ekipe, mogli smo pobijediti, ali oni su uspjeli. Borussija je napravila odličan posao, posebno u obrani", dodao je Mourinho. Njegovog glavnog aduta Ronalda odlično je zatvarala njemačka obrana, a posebno mu je velike probleme zadavao Subotić.

Jurgen Klopp nije skrivao emocije i radosno je proslavio oba gola svoje momčadi, kao i pobjedu na kraju.

"Osjećaj ne nevjerojatan. Bila je ovo za nas senzacionalna večer i dio naših snova. Nije bila savršena utakmica, ali strasti i borbenosti nije nedostajalo", rekao je nakon utakmice Klopp.

"Neke stvari u prvom dijelu nisu išle kako su trebale, ali nema razloga da budemo prekritični jer smo igrali dobro. Ova pobjeda dat će mojim igračima samopouzdanja nakon kritika posljednjih tjedana. Ako je netko sumnjao u karakter moje momčadi, za njih sam izgubio svako poštovanje. Uvijek želimo igrati dobro, ali nažalost nije uvijek moguće igrati kao u ovoj utakmici", dodao je Klopp.

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Bender, Kehl - Reus, Goetze, Grosskreutz - Lewandowski

Real Madrid: Casillas - Ramos, Varane, Pepe, Essien - Khedira, Alonso - Cristiano Ronaldo, Özil, Di Maria - Benzema

Pročitajte više