Rukometaše zbunila taktika novog izbornika: "Prvi put igramo ovu obranu, izgledalo je čudno"

Foto: Hina

HRVATSKI rukometaši poraženi su jučer u Norveškoj u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bio je to i debitantski poraz novog dvojca na klupi reprezentacije Željka Babića i Pere Metličića.

> Babić i Metličić debitirali porazom: Hrvatski rukometaši minimalno izgubili u Norveškoj


"Norveška je odigrala odličnu utakmicu, a Hrvatska sigurno može i mora bolje. Moramo pogledati utakmicu, ustanoviti koji su nam bili nedostaci, prije svega u obrani i vidjeti što moramo napraviti da u napadu budemo bolji. Sigurno je da moramo biti čvršći obrani 6-0", rekao je nakon poraza Babić.

"U prvom poluvremenu smo imali dubinu ali ne kontakt, to otvara puno prostora. Dozvolili smo brz protkok lopte i brzo kretanje Norveške, u drugom smo počeli igrati obranu, ali promašili par udaraca. Ključno je bilo što smo primili dva gola s igračem više. Trebamo vidjeti koji su nam bili nedostaci i što trebamo popraviti u ova tri dana do uzvrata", dodao je izbornik.


"Sve je to čudno izgledalo na početku, bilo je nesporazuma jer prvi put igramo ovu obranu. Nismo zabili što smo trebali i pobijedili su nas. Bolje ćemo izgledati u Varaždinu, nadoknait ćemo ovaj gol i pobijediti", rekao je hrvatski vratar Mirko Alilović.

"Nismo se snašli kako treba u obrani, nismo odradili dio koji smo trenirali, da budemo čvrsti u kontaktu, da radimo puno prekida, ali u prvom poluvremenu to nismo uspjeli. Primili smo golove s igračem više, a to se ekipi poput nas ne smije događati. Cilj ostaje isti, biti prvi u skupini, moramo pobijediti u Varaždinu s većom razlikom", rekao je Ivan Čupić.

Najbolji je kod Hrvatske bio Ivan Čupić s pet pogodaka, njih četiri dodao je Manuel Štrlek, dok su po njih tri imali Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Zlatko Horvat i Igor Karačić.

Pročitajte više