Englezi o stadionu koji gradi Srbija: "Remek-djelo, fascinantno, veličanstveno"

Foto: Ministarstvo financija Srbija,

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić postavio je kamen temeljac za nogometni nacionalni stadion u Surčinu, u jugozapadnom predgrađu Beograda. Stadion će biti četvrte UEFA-ine kategorije, kao i osječka Opus Arena, a Vučić je najavio da mora biti gotov do kraja 2026. godine.

Izgradnja stadiona koji će se nalaziti na 121 hektaru zemlje koštat će oko 257 milijuna eura. Kapacitet će biti približno 52 tisuće sjedećih mjesta. U sklopu stadiona bit će izgrađeni i šoping-centar, nogometna akademija te vjerojatno muzej tamošnjeg nogometnog saveza. Vučić je rekao da će se na njemu 2028. igrati finale Europa lige, drugog po jačini europskog natjecanja. Projekt stadiona stigao je i do engleskih medija. Daily Mail ga je nahvalio.

"Srbija je otkrila projekt za novi stadion. Fascinantno izgleda ovo tehnološko remek-djelo koje će biti okruženo drvećem i grmljem. Srbija planira veličanstven stadion te se okreće ekološkom pristupu i dizajnu. Predsjednik Aleksandar Vučić kaže da će ovo biti jedno od tri najljepša mjesta za igranje nogometa na svijetu", navodi engleski tabloid.

Pročitajte više