Salihamidžić upozorio Bavarce: "Juventus nema što izgubiti"

Foto: AFP

HASAN SALIHAMIDŽIĆ s Bayernom je osvojio niz trofeja, uključujući i Ligu prvaka 2001. godine. Dok Bavarci iščekuju večerašnji uzvrat četvrtfinala Lige prvaka u Torinu, bivši igrač obje momčadi otkrio je svoja očekivanja. Prvi susret u Munchenu završio je 2:0 za domaće.


Današnji Bayern popularnog "Bracu" podsjeća na onaj iz 2001. godine. I tada su Bavarci iza sebe imali poraz u finalu Lige prvaka iz 1999., a od 2010. izgubili su još dva.

Salihamidžić upozorava: "Ako i treći put izgube finale, ne znam hoće li preživjeti. Tko zna gdje bismo završili da nismo pobijedili 2001. godine?".

Salihamidžić je dres Bayerna nosio devet godina, a onda 2007. prešao u Juventus za koji je igrao do 2011.

"Juve nema što izgubiti. Nema puno prostora za taktiziranje. Neće napasti sa svih 11 igrača, ali jurit će pobjedu uz podršku s tribina. Ako rano zabije, Juventus može iznenaditi i proći dalje. No, ako Bayern zabije, bit će gotovo", dodao je legendarni BiH reprezentativac.

"Bayern želi osvojiti Ligu prvaka, puno su uložili. Ništa još nije gotovo. Jeste li vidjeli Dortmund jučer? Liga prvaka je čudna i sve je moguće".

"Talijanskim nogometašima trčanje nije u krvi, ali Juventusovi dobro trče s loptom, nisu ekipa koja igra na prekide. Redovito ih pratim, znam sve igrače, a s trećinom sam igrao. Praktički su neporaženi u prvenstvu dvije godine. Neće im se ponoviti utakmica iz Münchena, tada im je sve pošlo po zlu već nakon 30 sekundi. Kod kuće će biti drugačije", dodao je Braco.

Pročitajte više