Scolari Englezima: Navikao sam gubiti prve utakmice, ali i osvajati prvenstva. Vidimo se na Maracani!

Foto: AFP

ENGLESKA je dobila prvu rundu. Prijateljski spektakl na Wembleyju povodom 150. godišnjice prvog organiziranog nogometnog natjecanja pripao je domaćinima koji su s 2:1 porazili Brazil. Ponovo će se susresti 2. lipnja na otvaranju Maracane, gdje će se 2014. igrati utakmice Svjetskog prvenstva.

> Spektakl na Wembleyu: Engleska pobijedila Brazil, Hart sjajno Ronaldinhu skinuo penal!

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari nije bio pretjerano razočaran porazom, ali jedva čeka priliku za osvetu na domaćem terenu.

"Radujem se uzvratu. Navikao sam gubiti prve utakmice, ali poslije imam naviku pobjeđivati i osvajati natjecanja", rekao je Scolari koji je i u debiju na klupi Brazila 2001. također poražen, ali je godinu kasnije osvojio Svjetsko prvenstvo.

"Nisam razočaran. Igrali smo protiv jake engleske momčadi koja je u dobroj fizičkoj formi. Imali osam ili devet igrača koji su tek počeli pripreme, a Englezi su bili jako organizirani", rekao je Scolari i dodao:

"Nisam iznenađen snagom Engleske, uvijek su tako igrali. Vidjet ćemo kako će igrati na Maracani. Mi još nismo u najboljoj kondiciji".

 

Hodgson hvali Lamparda: "Da ode i u LA Galaxy, ne bi izgubio mjesto u reprezentaciji"

"Nadali smo se da će stvari ići kako smo priželjkivali zbog proslave 150. godišnjice, ali znao sam da neće biti lako pošto je s druge strane bio Brazil. Zadovoljan sam reakcijom igrača, mislim da smo zaslužili pobjedu", komentirao je engleski izbornik Roy Hodgson.

Priliku je bivši trener Intera, Fulhama i Liverpoola dao iskusnom Franku Lampardu koji mu se zahvalio pogotkom za pobjedu. S 34 godine Lampard je postao "prestar" za Chelsea i ne zna gdje će nastaviti karijeru. Engleskoj očito još može puno dati, smatra Hodgson koji mu je predložio odlazak u LA Galaxy po uzoru na Davida Beckhama.


"Frank je bio odličan, mislim da može do 100. nastupa za reprezentaciju. Nadam se da će nastaviti igrati za Englesku. Na meni nije da komentiram njegovu situaciju u klubu, ali znam da će imati dovoljno ponuda ako ga Chelsea pusti. Nadam se da ću ga gledati u Engleskoj ili Europi kako bi mi posao bio lakši, ali ako slijedi Beckhama u LA, ne znači da će izgubiti mjesto u reprezentaciji. Ipak, što igrač dalje ode, postaje problematičnije za medije i izbornika da vas prati", dodao je Hodgson.

Ashley Cole u "klubu 100": "Zadovoljan sam sa svime što sam postigao"

Ashley Cole proslavio je stoti nastup za Englesku.

"Dobio sam toliko čestitki od bivših suigrača i trenera. Bilo je lijepo što me cijela obitelj došla gledati. Bila je ovo za mene velika večer. Bilo mi je teško odrastati, nisam nikada mislio da ću doći do ove razine u svojoj karijeri, ali sretan sam sa svime što sam postigao", rekao je Cole i nastavio:

"Pobijediti Brazil pred prepunim Wembleyjem, na način na koji smo mi to učinili je bilo impresivno".

U istoj utakmici 100. nastup službeno je proslavio i povratnik i brazilsku reprezentaciju Ronaldinho, iako neki statističari tvrde da je tek na 95. službenih utakmica za Brazil.

Pročitajte više