Sjajni preokreti kao uvod u nogometni vikend: Zagreb svladao Osijek, Inter slavio na Maksimiru

ODIGRANE su prve dvije utakmice 13. kola hrvatske nogometne lige, a gledali smo sjajne preokrete Pjesnika i Zaprešićanaca. U Kranjčevićevoj je tako Zagreb svladao Osijek s 2:1, dok je Inter s 3:2 slavio na Maksimiru protiv Lokomotive.

U Kranjčevićevoj su gosti poveli u 32. minuti, a gol je bio djelo veznjaka Zorana Kvržića. S minimalnom prednošću gosti su otišli na odmor da bi pola sata prije kraja dvoboja tračak nade domaćim igračima donio Mitrović.

Nakon gola Zagrebaši su krenuli na sve ili ništa, a pobjedonosni zgoditak, koji je domaću momčad pomakao sa začelja ljestvice, postigao je iskusni Hrvoje Štrok petnaestak minuta prije kraja susreta.

Na Maksimiru je pak Inter napravio rijetko viđenu senzaciju. Lokosi su poveli već u četvrtoj minuti golom stopera Tomislava Barbarića. Na 2:0 povećao je u osmoj minuti najbolji strijelac domaćih Andrej Kramarić.

Do kraja poluvremena gosti su uspjeli smanjiti na 2:1 preko Mislava Oršića da bi u nastavku uslijedio pravi uragan. U 66. minuti Mirko Kramarić zabio je izjednačujući gol, da bi isti igrač 17 minuta prije kraja kreirao rijetko viđeni preokret.

U posljednjoj utakmici dana Istra i Slaven Belupo remizirali su na Aldo Drosini s nepopularnih 0:0. Dobar je to rezultat za Puljane koji su prošlog vikenda slavili na Poljudu.

Pročitajte više