Škoti, jedva vas čekamo: Tartan Army u Novom Sadu pokazao "Braveheart" s nezbrinutom djecom!

Foto: Facebook

TARTAN ARMY, navijače Škotske, u Zagrebu smo upoznali 2000.,kada su sa svojom reprezentacijom gostovali prilikom odigravanja kvalifikacijske utakmice za SP 2002.

Iako je bila zima, Škoti su gradom hodali naravno u kiltovima, zbog čega su odmah postali prepoznatljivi, a Zagreb im se toliko svidio da ih se i danima poslije utakmice moglo vidjeti u njihovoj narodnoj nošnji po ulicama i puno više, za šankovima grada.

Prijateljski nastrojeni i uvijek za šalu raspoloženi, pobrali su velike simpatije i nenogometno nastrojenih stanovnika glavnog grada.

Međutim, škotski navijači od tada su stigli još više poboljšati svoju reputaciju i ponašanje: Gostujući s reprezentacijom u Novom Sadu, gdje je jučer njihova momčad igrala protiv Srbije u kvalifikacijama za SP, ne samo da su domaćinima dali ruke, čisteći s lopatama u rukama i kiltovima oko pasa zameteni stadion, nego su se istaknuli i humanitarnim radom.

Kao što su i prilikom gostovanja u Belgiji posjetili dječju bolnicu, kojoj su uručili donaciju, slično su napravili i u Vojvodini.

Posjetili su Dječje selo u Novom Sadu, družili se sa štićenicima Sela, za koje su sakupili oko 1500 funti.

Škoti u Zagreb opet dolaze u lipnju. Priredimo im dobrodošlicu kakvu zaslužuju!

Pročitajte više