Škotska slavi "hrabre igrače" koji su srušili Hrvatsku: "Odigrali su iz srca"

Screenshot (Daily Record)

"ROBERT SNODGRASS je heroj Škotske koja je u Zagrebu ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", piše Daily Record nakon velike pobjede Škotske protiv Hrvatske i dodaje:

"Izabranici Gordona Strachana su u Hrvatsku stigli kao veliki autsajderi budući da su nevjerojatnih 70 mjesta lošije plasirani od Hrvata na FIFA-inoj ljestvici. Golom Snodgrassa je Škotska stigla do prve pobjede još od listopada 2011. godine kada je svladala Lihtenštajn."

Junak Snodgrass nije krio oduševljenje što je svojim pogotkom obradovao Tartan Army.

"U Zagreb smo došli misleći da možemo napraviti nešto. Izbornik je dao priliku nekim momcima koji ranije nisu igrali, a oni su mu ovako vratili", rekao je Snodgrass i otkrio što je njemu i suigračima poručio izbornik.

"Samo je rekao: Svatko može igrati sa srcem, trčati i boriti se."

 

BBC: Škotska je slavila s puno samopouzdanja, vjere, hrabrosti i kvalitetnom igrom

I BBC piše hvalospjeve o igri Škota na Maksimiru.

"Škotska je odigrala jednu od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina i pobijedila četvrtu momčad svijeta na gostujućem terenu", piše BBC i dodaje:

"Kako? S puno samopouzdanja, vjere, hrabrosti i kvalitetnom igrom. Nakon šoka od primljenog gola Hrvatska je krenula u lov na izjednačenje, ali nije uspjela izvući niti bod. Ovo je najbolja utakmica Škotske još od pobjede u Parizu protiv Francuske 2007. godine."

Izbornik Strachan ponosan je na svoje igrače.

"Nevjerojatno sam ponosan, odigrali su iz srca! Moramo uživati u ovom rezultatu. Hrvatska je imala više loptu u posjedu, ali to je možda i do kondicije jer većina mojih igrača ne igra u svojim klubovima", rekao je Strachan i otišao slaviti sa svojim igračima.

Pročitajte više