Škotski savez Alexa i Andyja za osvajanje Wimbledona: Ferguson savjetuje Murraya kako se nositi s pritiskom

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALEX FERGUSON veliki je navijač sunarodnjaka Andyja Murraya, jedine nade u Londonu da će barem "Britanac", ako već ne Englez, konačno osvojiti Wimbledon.

Sir Alex prošle godine je uživo pratio Murrayjev trijumf na US Openu, kada je u pet setova osvojio prvi Grand Slam. Ferguson je tada priznao kako se više živcira gledajući Murraya, nego u najvećim utakmicama svoje karijere,

Navijao je iz lože Wimbledona i tijekom četvrtfinala ovogodišnjeg Wimbledona, koji se upravo igra i svjedočio velikom preokretu svog zemljaka protiv Fernanda Verdasca.

Iako je izgubio prva dva seta, Murray je nakon tri pol sata dobio meč 4:6, 3.6, 6:1, 6:4, 7:5 i tako  izborio peto uzastopno polufinale Wimbledona u kojem igra protiv Jerzyja Janowicza.

Nakon četvrtfinalne drame, posavjetovao se sa slavnim trenerom:

"Razgovarao sam s Fergusonom 20 minuta. Pričali smo o  njegovom odlasku u mirovinu, a onda i o mom nastupu u Wimbledonu. Ne toliko o samom meču, ali o svemu ostalome što ide uz to. Dao mi je zlata vrijedne savjete kako se nositi s pritiskom i očekivanjima. To je za mene neprocjenjivo vrijedno i ne želim to dijeliti s javnošću."

Pročitajte više