Španjolci na teškom zadatku u Parizu, Vučinić i društvo love Svjetsko prvenstvo protiv Engleza

Foto: AFP

DANAS se nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Najzanimljivija utakmica igra se u Parizu gdje Francuska dočekuje Španjolsku.

"Furija" je, nakon pola odigranih utakmica u skupini I, neočekivano na drugom mjestu s dva boda manje od večerašnjeg rivala. Španjolska, aktualni europski i svjetski prvak, u Pariz stiže nakon velikog kiksa - remija na domaćem terenu s Finskom.

Cesc Fabregas tvrdi da nikada nije igrao protiv momčadi koja se tako dobro branila kao Finska. Sudeći prema najavama francuskog izbornika Didiera Deschampsa, domaća momčad će napasti najbolju reprezentaciju svijeta.

U prvom dijelu kvalifikacija ove dvije momčadi su odigrale utakmicu na Vicente Calderonu u Madridu i nije bilo pobjednika. Sergio Ramos je zabio za Španjolsku, baš kao i u posljednjem kolu protiv Finske, dok je bod Francuzima donio Olivier Giroud u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Odluka o prvom mjestu u Podgorici, Makedonci u Brusselsu igraju za Hrvatsku

Crna Gora u Podgorici dočekuje Englesku s dva boda prednosti. Steven Gerrard je upozorio suigrače na provokacije koje stiže s tribina u ovim krajevima, a engleski izbornik Roy Hodgson je uvjeren u trijumf svoje momčadi. Crna Gora, pak, nije poražena od Engleske u posljednja dva susreta. U kvalifikacijama za prošlo Europsko prvenstvo bilo je u Engleskoj 0:0, a u Crnoj Gori 2:2.

Razbijena Srbija protiv Škotske u Novom Sadu traži drugu pobjedu u kvalifikacijama, a Makedonija u Belgiji igra za Hrvatsku.

Lagan zadatak za Talijane i Nijemce

Unaprijed su bodove upisali Talijani protiv Malte, Nijemci protiv Kazahstana i Poljaci protiv San Marina. Neizvjesnost mogu ponuditi okršaji Danske i Bugarske, te Nizozemske i Rumunjske. Portugal će bez Cristiana Ronalda gostovati u Azerbejdžanu.

Osveta Argentinaca ili novi debakl?

Zanimljiva utakmica igra se u južnoameričkim kvalifikacijama gdje Argentina gostuje u Boliviji. Povratak je to Messija i društva na mjesto gdje su Argentinci prije četiri godine doživjeli najteži poraz još od 1958. godine. Bolivija je sa 6:1 ponizila Argentinu koju je s klupe vodio Diego Maradona.

 

Pročitajte više