Španjolci otkrili Bilićevu taktiku: Hrvati na Furiju s Pranjićem u 4-2-3-1 formaciji?

KAKO Hrvatska može protiv jedne monstruozne reprezentacije kao što je to Španjolska? Furija je sastavljena od igrača koji vode glavnu riječ u vrhunskim svjetskim klubovima poput Barcelone, Real Madrida, Chelsea, a da su aktualni svjetski i europski prvaci uvjerljivo dominantni na ovom Euru potvrđuje činjenica kako su u dvije odigrane utakmice loptu u svojim nogama imali 81 minutu. Za usporedbu, Hrvatska je u prva dva kola imala 58 minuta loptu u svom posjedu.

> Rakitić: I Španjolci su samo ljudi, možemo ih zavezati!

> Jelavić: Neka me tuku, ali presretan sam zbog Bilićeve taktike!

> Bilić: Ne bih se mijenjao s Talijanima

> Tko će ovim monstrumima ukrasti loptu: Španjolci su bogovi posjeda

Hrvatska će protiv Španjolaca igrati u formaciji 4-2-3-1

Hrvatska se do sada suprotstavila Trapattonijevim i Prandellijevim trupama u formaciji 4-4-2, međutim s takvim sustavom igre nismo mogli parirati Talijanima, a kamoli da ćemo Španjolcima.

"Hrvati će promijeniti sistem igre za Španjolsku. Bilić je do sada protiv Irske i Italije igrao u formaciji 4-4-2, sa samo dva vezna igrača - Vukojevićem kao defenzivnim, i Modrićem kao ofenzivnim veznjakom. Protiv Španjolske situacija će biti bitno drugačija. Hrvati će igrati u formaciji 4-2-3-1", nagađa madridski dnevnik Marca.

Bilić obranu neće mijenjati. Srna i Strinić bit će na bekovima, dok će centralni stoperi biti kao i do sada Schildenfeld i Ćorluka. Ispred obrane stajat će Vukojević i Rakitić koji će imati zadatak distribuirati loptu prema naprijed gdje će se nalaziti Modrić, Mandžukić i Pranjić. U napadu će biti usamljeni Jelavić.

Španjolci nagađaju, ali Bilić će sigurno morati promijeniti taktiku

Naravno, ovo su puka nagađanja španjolskih novinara budući da Bilić sastav objavljuje sat vremena prije utakmice. Vrlo vjerojatno Španjolci su inspiraciju u nagađanjima dobili na utakmici Hrvatske protiv Italije. Naime, nakon katastrofalnog prvog poluvremena protiv Azzurra, Bilić je u drugom poluvremenu promijenio taktiku što je u konačnici urodilo plodom.

Još prije utakmice s Italijom Bilić je izjavio kako razmišlja o tome da promijeni sustav igre, no do toga nije došlo. Kada je "vrag" odnio šalu nakon prvih 45 minuta u Poznanju, Bilić je napravio rošadu na poluvremenu i Hrvatska je uzela bod.

Podsjećamo, Hrvatska će protiv Španjolske igrati u ponedjeljak s početkom od 20:45 sati. 

Pročitajte više