Sportska inspekcija obustavila nadzor nad Dinamom!

Foto: Hina

U DINAMO je stiglo novo rješenje zagrebačke Sportske inspekcije, nakon što je prvo rješenje još krajem ožujka maksimirska uprava odbacila s podsmjehom.

Index je prije press konferencije u Dinamu saznao zašto je ista sazvana: sportska inspekcija pri Gradskom kontrolnom uredu odbila je žalbu inspekcije MZOS-a kojom se nalaže ponovni nadzor u Dinamu. Podsjetimo, postupak je pokrenula inicijativa Zajedno za Dinamo, sa zahtjevom da se poslovanje kluba uskladi sa Zakonom o udrugama, odnosno da se članovima i javnosti omogući uvid u poslovanje udruge GNK Dinamo.

Svetina: Ovo je dokaz da radimo po zakonu

Odluka je još uvijek nepravomoćna, upozorio je direktor Dinama Tomislav Svetina pred novinarima.

"Cijelo vrijeme radimo po zakonu, a sad imamo i pismenu potvrdu za to. Porezna uprava ne izlazi iz Dinama, stalno nas kontroliraju, a ovo je dokaz da poslujemo transparentno i prema svim pravilima".

"Donijeto je rješenje prema kojem smo postupili. Nakon žalbe strane koja se žalila ministarstvo je donijelo rješenje vrlo paušalno u kojemu piše da nismo ispunili obaveze, no gradska instanca uvidjela je da je sve u skladu sa zakonom i obustavila proces. Naš statut je potvrđen od svih relevantnih instanci i potpuno je usklađen sa zakonom o Udrugama. On predviđa da se članstvo bira neposredno ili posredno, a kod nas je posredno", kazao je Svetina i dodao: "Naše poslovanje je potpuno transaprentno, sve naše bilance završavaju u nadležnim institucijama i oni ne pronalaze nepravilnosti, a svaki mjesec smo pod nadzorom porezne uprave".

Po njegovim riječima poslovanje GNK Dinamo je potpuno transparentno jer da nije, "ova Vlada, koja nam nije pretjerano sklona, našla bi načina da nam ne da 'svoj' novac", rekao je Svetina napomenuvši da je u posljednje dvije godine postoji nesmiljen pritisak svih poluga vlasti da se inspekcijama nađe što veći broj nepravilnosti.

ZZD: Nismo iznenađeni

Ubrzo se oglasila i Inicijativa Zajedno za Dinamo:

"Članovi Dinama ujedinjeni u ZZD će se o rješenju Sportske inspekcije Grada Zagreba oglasiti nakon što ga dobiju na uvid. Drugostupanjsko rješenje po kojem je prvostupanjska inspekcija morala postupiti, nedvosmisleno je naputilo kako se svim članovima Dinama moraju osigurati upravljačka prava kako bi mogli birati i biti birani, kao i pravo na obaviještenost. S obzirom na to da članovi Dinama i dalje ne mogu birati svoje predstavnike a sadašnji sustav predviđa tek predlaganje nevažnog broja skupštinara i to tako da o tome NE odlučuju članovi, nego uprava - izbori se jednostavno moraju raspisati. Budući da je Kontrolni ured pri kojemu djeluje gradska inspekcija već manipulirao rješenjima i jedno upućivao članovima, a drugo klubu, ne iznenađuje nas što se ta priča ponavlja. No pokušaj da službe Grada zaštite nečije privatne interese tek je odgađanje konačnog pravorijeka koji je na Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i koje se ionako već nedvosmisleno izjasnilo."
 

> Mamiću, čitaj podcrtano: Evo gdje piše da moraš raspisati nove izbore!

> Pobjeda demokratskog Dinama: Sportska inspekcija naredila Mamiću - raspiši izbore!

> Dinamo o rješenju Sportske inspekcije: Nigdje ne piše da raspišemo nove izbore!

Pročitajte rješenje koje je Sportska inspekcija donijela krajem veljače


 

 

Pročitajte više