Srnino veliko srce: Sa suigračima kupio kuću obitelji sa sedmero djece



ŠAHTAR je "najkonkretnije" pomogao brojnoj obitelji Zareckij, koja podiže sedmero djece, od čega ih je četvero  posvojeno - prikupili su novac za gradnju njihove nove kuće, do koje su živjeli u neprimjerno lošim uvjetima.

Trener Mircea Lucescu prije nekoliko mjeseci predložio je igračima da sakupe novac za kupnju kuće jednoj siromašnoj obitelji. Igrači su ga poslušali i prikupili 150 tisuća dolara, navodi klub, a fondacija vlasnika Rinata Ahmetova, dodala je još 100 tisuća i za taj je novac kupljena i uređena kuća za brojnu obitelj Valerije i Oleksija Zareckija.

Svečanu primopredaju kuće pratili su brojni novinari, a Šahtarovu delegaciju predvodili su trener Lucescu i kapetan Darijo Srna. Osim njih, poklon su predali i pomoćni treneri Carlo Nicolini i Massimo Ugolini, te igrači Dmitro Čigrinskij, Alex Teixeira, Douglas Costa i Luiz Adriano.

"Ovo je prekrasno, neopisivo je zadovoljstvo pokloniti nešto ovako divnoj obitelji kao što je ova. Šahtar nije samo nogometni klub, nego i nastojimo pomoći ljudima kad god možemo. Obećavam vam da ovo nije posljednji poklon, i dalje ćemo pomagati potrebitima" poručio je Srna i obećao da će se vratiti u posjet obitelji Zareckij.

"Sigurno ćemo to napraviti. Šteta što ovaj put nije mogla doći cijela momčad, ali mislim da će nas sljedeći put biti više. U ovoj se obitelji osjećate se kao kod kuće!"

Pročitajte više