Štimac na Poljudu, Špaco s iskusnim adutima lovi izlazak iz krize

Foto: Hina

HAJDUK u nedjelju u 17 sati na Poljudu dočekuje Zadar u sklopu 23. kola Prve HNL. Nakon turbulentnih tjedana, dva loša poraza i loše prikazane igre, Bijeli pod svaku cijenu žele upisati sva tri boda.
 
Hajduk u krizi, Špaco mijenja momčad
 
Važno je to iz aspekta dizanja atmosfere u momčadi i cijelom klubu, ali i zbog borbe za treću poziciju, odnosno čuvanje četvrte, na kojoj se trenutno Hajduk nalazi. Protivnik se čini idealnim, osim što su Zadrani posljednji na tablici, Bijeli su ih ove sezone dva puta uvjerljivo porazili, 6:0 na Poljudu i 3:0 na Stanovima.
 
Momčad Splićana doživjet će nekoliko promjena u odnosu na posljednji susret, kojim je Stanko Poklepović započeo novi mandat. Poraz od 2:1 i zabrinjavajuće loša igra čak i situaciji s igračem više natjerat će Špacu da se okrene drugim, uglavnom iskusnijim rješenjima.
 
Dobra vijest za Bijele je povratak Sušića u sastav nakon odrađene suspenzije, a konačno je za igru spreman i Dejan Mezga, koji se također očekuje u prvih 11. Od prve minute bi na poziciji iza napadača trebao krenuti i Artem Milevskij, koji je baš protiv Zadra u kolovozu i debitirao za Bijele. 
 
Gotal otpao u zadnji tren
 
Također, povratnik u prvu momčad je Goran Jozinović, kojeg čeka problematično mjesto na lijevom beku. Nedostajat će tek Gotal, koji se ozlijedio na zadnjem treningu i prema prvim informacijama mogao bi s terena izbivati par tjedana.
 
"Postavit ćemo se normalno, nećemo igrati obranu ili napad, igrat ćemo naprijed i natrag podjednako. Postavit ćemo najbolje što možemo u ovom trenutku. Maksimalno ću poštivati projekt, ali i rezultat", poruka je Špace pred ovaj susret, na koji je pozvao navijače u što većem broju.
 
Štimac u teškoj poziciji sa Zadrom
 
Zadru, pak, još više gori pod nogama, s dva vezana poraza opet su na dnu poretka, a za pretposljednjom pozicijom zaostaju tri boda. Štimac je prodrmao sastav tijekom zimske stanke, ali s porazom od Zagreba prošlog tjedna ponovno je pokvarena atmosfera u klubu.
 
Dobre vijesti za goste su oporavci Mujana i Gabrića, ali s druge strane na ovom gostovanju neće biti nedovoljno spremnih Milinkovića, Suraća i Solomona, kao ni požutjelog Krajačića.
 
Štimac je najavio hrabru igru, a istaknuo je da mu s emotivne strane neće biti lako voditi goste na Poljudu. Ukoliko uspije uzeti barem bod, bit će to prvi put nakon pet i pol godina da je Zadra izbjegao poraz na Poljudu, u zadnjih šest gostovanju nanizali su šest poraza uz gol razliku 2:18.
 
Sudac ovog susreta je Fran Jović iz Zagreba. U drugom susretu dana od 15 sati Zagreb dočekuje Osijek.
 
Očekivani sastavi:
 
Hajduk: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Mezga, Caktaš - Sušić, Milevskij, Vlašić - Maglica.
 
Zadar: Matković - Mišić, Ješe, Jerbić, Jurkić - Banović, Pušić - Okechukwu, Mujan, Pešić - Terkeš

Pročitajte više