Štimac za Koreju pozvao Kovačića, Ademija i Andrijaševića

Foto: Nenad Dugi / Cropix

IGOR ŠRIMAC objavio je u ponedjeljak popis kandidata za nadolazeći pripremni susret. 59 dana je do prvog kvalifikacijskog dvoboja, a u međuvremenu reprezentacija će u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage s Južnom Korejom. Dvoboj je na rasporedu 6. veljače u Londonu na stadionu Fulhama.

> Šuker predstavio braću Kovač: Vratit ćemo ugled mladoj reprezentaciji

"Želim na početku čestitati rođendan Alenu Bokšiću. Želim sreću i braći Kovač u budućem radu. Što se tiče susreta koji nas očekuje, za nas je vrlo važan, iako je prijateljski. To je jako ozbiljan protivnik, koji je polučio zavidne uspjehe. Tako ćemo i pristupiti. Malo je nezgodan termin, puno je igrača još u pripremnom dijelu. Valja balansirati. Odlučili smo se na 26 igrača, a popis će biti skraćem u narednom periodu. 19 igrača vodit ćemo na put u London, samo 17 može ih nastupiti", rekao je Štimac.

"Radošević u Serie A? Značajno je za hrvatski nogomet da talijanski klubovi traže tako jednog mladog igrača. Potvrda je to dobrog rada u klubu, ali i našeg zajedničkog rada, kada je u pitanju reprezentacija. Pomagat ću hrvatski klupski nogomet koliko god tu bude moguće, ali nikako na štetu reprezentativnog učinka. Koristit ćemo prijateljske utakmice uvijek da probamo nekoliko mladi igrača. Širimo kadar, koristi to njim, klubovima, ali i reprezentaciji. Bitno je što ćemo ostaviti iza sebe kada više ne budemo ovdje", objasnio je Štimac pozive Andrijaševiću, Kovačiću i Ademiju.

"Previše polemizirate o Modriću, pa poznato je da nije prošao pripreme"

Osvrnuo se na Modrićevu polusezonu u Realu...

"Mislim da se puno polemizira po pitanju Luke Modrića. Svi nama je poznato da on nije prošao kvalitetne pripreme i da se to odrazilo na oscilacije u formi. Trener je s njim zadovoljan, ali i svjestan manjkavosti koji imaju poznati razlog. Očekivanja su poznata, a pravi dio sezone tek je pred nama", istaknuo je Štimac.

Livaja?

"Gledao sam Livaju, on je na širem popisu i konkurira za ono što je pred nama. Svi koji ispunjavaju uvjete za dres reprezentacije imat će priliku izboriti se za poziv. U napadu je jaka konkurencija, na njemu je da se nametne", spremno će.

Eduardo i Petrić?

"Eduardo igra u velikom klubu, koji po svemu sudeći aspirira na finale Lige prvaka ove sezone. Biti među 15 igrača u takvoj jednom klubu velika je stvar i to je sve što imam reći na tu temu. Što se tiče Petrića, razgovarao sam s njim i smatram da mu moramo pružiti priliku da vidimo možemo li na njega računati u budućnosti. Olakotna je okolnost što se dvoboj igra na njegovom domaćem stadionu, Craven Cottageu", dodao je Štimac.

Popis za Koreju: Pletikosa, Krešić, Strinić, Vida, Srn, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Maloča, Modrić, Vukojević, Radošević, Kovačić, Andrijašević, Sammir, Ademi, Rakitić, Kranjčar, Perišić, Olić, Petrić, Mandžukić, Jelavić, Kalinić, Da Silva

Pročitajte više