Štimca čekaju na Koševu, on o tome ništa ne zna

Foto: Hina 

IGOR ŠTIMAC preuzima klupu FK Sarajevo, objavio je noćas ekskluzivno Avaz Sport.

Tvrdi se da je Štimac postigao usmeni dogovor s čelnicima "bordo" kluba te da će službeno preuzeti dužnost u narednim danima. Štimac u ovoj informaciji za sada ne zna ništa. Tvrdi da se tek vratio iz Madrida.

Štimca se na stranicama bh medija predstavlja kao proslavljenog hrvatskog reprezentativca te se opisuje njegov nogometni put, od debija s Neretvom u Republičkoj ligi, preko početaka u Hajduku '84., do karijere u Engleskoj. Obzirom da mu je dužnosnički staž duži od trenerskog, susjedi podsjećaju i na njegovu borbu za vlast u HNS-u. Spominje se i da je bio Ćirin kandidat za nasljednika Safeta Sušića na klupi BIH. Posljednji trenerski angažman odradio je u Zadru koji napušta nakon ispadanja u drugu ligu, uslijed financijskog rasula.

Sarajlije tvrde da je Štimac dugoročno rješenje za Sarajevo koje nakon odlaska Mehe Kodre vodi Dženan Uščuplić. Na radu u Sarajevu su trenutno i hrvatski nogometaši Matej Delač, Tomislav Barbarić i Leon Benko.

U kontekstu klupe Sarajeva proteklih dana spominjao se Osimov kandidat Miodrag Ješić, no uprava se očigledno okrenula Štimcu. Od kraja 2013. godine Sarajevo je upravljački preuzeo malezijski tajkun Vincent Tan. 

Pročitajte više