Stopama Jovetića: Bivši branič Fiorentine proriče veliku budućnost Alenu Haliloviću

Foto: Cropix / Drago Sopta

ALEN HALILOVIĆ praznike provodi u SAD-u, uživa u igri svog omiljenog sportaša Kevina Duranta i s neviđenom lakoćom podnosi pompu koja oko njega raste iz dana u dan. Dinamova mlada zvijezda ima svoje stalno mjesto u rubrikama "mercata". Talijani ističu da je Juventus ozbiljan kandidat najjačim europskim klubovima, kada je u pitanju lov na mlade talente.

Luca Ariatti, dojučerašnji branič Pescare koji je nosio i dres Fiorentine, prometnuo se u nogometnog agenta i istraživača malodobnog tržišta.

"Za one koji su tek ušli u ovaj posao najbolje se fokusirati na mlade igrače. Po Europi pratim talente 96' i 97' godišta i vrlo je zanimljiv Alen Halilović"

Alen je već na šoping listi Uniteda i Reala

17 godina, sedam utakmica u redovima hrvatskog prvaka u domaćem prvenstvu (uz dva pogotka), te dva nastupa u Ligi prvaka, nižu Alenovu statistiku talijanski mediji.

"Halilović je jedan od onih balkanskih talenata koji imaju sjajne fizičke, taktičke i psihičke predispozicije i neslućen prostor za napredak. Nešto slično kao što je rastao Stevan Jovetić", navode Talijani, spominjući i Partizanove talente Tomića i Markovića u koje se zagledao Inter, posebno nakon utakmice u Europa ligi.

"Halilović je već na šoping listi nekolicine velikih klubova, među kojima su Real i Manchester. Juventus ga također prati s posebnim zanimanjem, kao i mnoge druge mlade igrače s europskog istoka. Lani je Juventus doveo nekoliko mladića rođenih '96. godine", rekao je Ariatti za Radio Toscanu.

Pročitajte više