Subašić: Hrvatska je uspješna jer igramo sa srcem i ponosom

Foto: Guliver Image/Getty Images; Hina

NIKO KOVAČ danas će okupiti sve reprezentativce na prvom zajedničkom treningu u 2014. godini. Hrvatska u srijedu u St. Gallenu igra prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, a Kovač je uoči susreta ostao bez petorice igrača s popisa. No, može biti zadovoljan formom ostalih igrača koji stižu većinom u dobrom raspoloženju nakon klupskih uspjeha.

Protiv Švicarske će na gol Hrvatske stati Danijel Subašić koji je nakon odličnih igara u Monacu ovog vikenda skrivio pogodak u porazu svoje momčadi.


"Nije ugodno primiti glupi gol, ali i to je nogomet, treba se izdići iznad toga", rekao je Suba i okrenuo se Hrvatskoj gdje se polako nameće za nasljednika Stipe Pletikose.

"Ne opterećujem se time, Pletikosa je broj jedan. Ja sam tu ako treba uskočiti".

Švicarci su posljednji put na Poljudu slavili sa 4:2, ali Subašić tvrdi da je to motiv više.

"Uvijek igramo dobro kad je teško. Dobro je što u pripremama za SP igramo s jačim ekipama od sebe, to nam daje više motiva", dodao je.

Brazilski novinari, koji posljednjih dana prate Kovačevu družinu, pitali su Subašića o Brazilu.
 
"Imaju svjetske igrače i izazov je igrati protiv njih. Otvaranje SP-a s Brazilom je veliki izazov i nadam se pozitivnom rezultatu".

Pitali su ga koliko će Hrvatskoj nedostajati Mandžukić u prvoj utakmici na SP-u.

"Mario je jedan od najboljih napadača u Europi, nije nam svejedno, ali imamo i druge igrače koji ga mogu dostojno zamijeniti", kaže Subašić.

Na pitanje zašto je Hrvatska toliko uspješna u nogometu, rekao je: "Zato što igramo sa srcem i ponosom za svoju zemlju, volimo nogomet i prate nas dobri rezultati. I BiH ima dobru reprezentaciju, a Srbija je još u stvaranju.

Osvrnuo se i na situaciju u Monacu. Vijesti o potrazi kluba za novim golmanom, kaže, samo ga dodatno motivira, a momčadi jako nedostaje Kolumbijac Falcao. Lani jedini napadač na svijetu koji je mogao statu i istu rečenicu s Ronaldom i Messijem, zbog ozljede možda propusti i Svjetsko prvenstvo.
 
"Nadam se da će se što prije vratiti, Monaco i Kolumbija bez njega nisu isti".
 

Pročitajte više